Ořechový dort s pudinkovým krémem
Recept ještě nebyl hodnocenDoma vyrobený dort je vždy krásným a chutným dárkem pro oslavence. Vyzkoušejte tento recept na klasický dort s ořechovým základním těstem a krémem z pudinku, osvěžený…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 883 kJ / 450 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 10,00 g |
– nasycené | 5,00 g |
– nenasycené | 5,00 g |
–– mononenasycené | 2,00 g |
–– polynenasycené | 3,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 90,00 g |
– cukry | 60,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Doma vyrobený dort je vždy krásným a chutným dárkem pro oslavence. Vyzkoušejte tento recept na klasický dort s ořechovým základním těstem a krémem z pudinku, osvěžený…
Také jste si mysleli, že pizza je ten druh jídla, které dostanete vždy chutnější v restauraci, než jaké si sami připravíme doma? Pokud máte dobrý recept na těsto, tak…
Marshmallows jsou oblíbené pěnové pochoutky v anglicky mluvících zemích. Děti i dospělí je s oblibou ponoří do šálku horké čokolády nebo opékají nad ohněm. Příprava doma…
Dortové lízátko je vlastně takový malý dortík na tyčce máčený v cukrářské polevě nebo v čokoládě a zdobený různými dekoracemi. Skvěle se hodí na dětské oslavy,…
V míse vyšleháme do husté bělavé pěny cukr, vanilkový cukr a celá vejce, nakonec dáme pár kapek citronového aroma nebo kůru. Pak už opatrně a pomalu při nejnižších…
Pro milovníky sladkého a obzvlášť kakaového máme skvělý tip. Nadýchaný piškotový korpus je pokrytý vrstvou božského lahodného krému z Mascarpone, šlehačky a zakysané…
Výborné řezy s ovocem, po kterých nezůstane ani drobeček. To je buchta se zvláštním názvem "hrk", jenž vznikl podle způsobu přípravy krému - ingredience se dají do misky…
Sušenky rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným máslem. Do kulaté formy 28 cm sušenky utlačíme a uhladíme. Dáme do lednice ztuhnout.Mezitím dáme čokoládu rozpustit nad párou…
Uvařená vejce rozřízneme podélně na poloviny. Žloutky dáme do misky, přidáme máslo, ricottu, sůl a koření. Našleháme nebo dobře lžící utřeme tak, aby nebyly v náplni…
Zapneme troubu na 170-180° C . Ve větší misce promícháme všechny sypké suroviny a v menší zvlášť všechny tekuté. Smícháme vše dohromady a vlijeme na plech vyložení…
Kuřecí játra moc nekrájíme , stačí na polovinu nebo maximálně na čtvrtky. Do kastrólu dáme trochu oleje a na něm osmažíme červenou cibuli se slaninou nebo uzeným,…
Upečeme bábovku, necháme vychladnout. Pak ji rozřízneme na 2x a pomažeme marmeládou, já použila každou jinou. Opět složíme do tvary bábovky. Uprostřed bábovky je díra a…
Jelikož bábovka bude opravdu velká, tak si nachystáme velkou mísu ve které smícháme Heru s cukrem, žloutky, práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Poté přidáváme mouku a…
Sladká vůně skořice, medu a máslového těsta provoní domov ještě dávno před začátkem adventu. Tyhle perníčky jsou velmi snadné na přípravu a měkké hned po upečení. Stačí…
Nejdřív je třeba vyrobit oba krémy, aby měly čas ztuhnout: 300g másla důkladně promícháme (doporučuji skutečně ručně míchat, elektrickým šleháním krém ztrácí část chuti)…
Pripravím najprv korpusy z 3 vajec. Vajcia s cukrom vymiešam do peny. Múku, prášok do pečiva a sódu zmiešam, preosejem do cesta a vareškou opatrne zamiešam. Plech 27x37…
Všechny suroviny na korpus smícháme, pečeme v troubě na 160 stupňů cca 35-40 minut. Necháme vychladnout.Smetanu vyšleháme do tuha, poté zašleháme mascarpone, cukr a…
Na těsto nejdříve promícháme všechny sypké suroviny, poté přidáme olej a vodu a ručním šlehačem nebo metličkou krátce vyšleháme (těsto bude tužší). Nakonec přidáme…
Včelí úlky nemusíme tvořit jen z ořechů. Pro změnu můžeme použít strouhanou čokoládu Margot, úlky tak dostanou trochu jinou, kokosovou příchuť. Dále pak už je můžete…
Cukr, vejce a horkou vodu ušleháme, přidáme olej a postupně přidáváme za stálého šlehání mouku smíchanou s kypřícím práškem. Těsto vlijeme na menší plech vyložený…
Vánoce bez perníčků si neumíme snad ani představit. Ale co když se nám nějaké nepovedou? Můžete je zužitkovat v tomto snadném a rychlém receptu s oříšky, rozinkami a…
Část mouky se v cukroví dá nahradit pudinkem s různými příchutěmi. Těsto se tím trochu přibarví a ozvláštní žádanou chutí a vůní, což ho od ostatního pečiva odliší. Pro…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 28. 3. 2024 12:59
Vyzkoušené fígle a rady, jak na třené těsto, aby byl velikonoční beránek perfektní
Oblíbená vosí hnízda: Nejlepší náplně, postupy při plnění a recept od Kristiny, který se předává z generace na generaci
Historie perníčků: Původně se pekly v Egyptě a používaly pro zmírnění zažívacích potíží