Vaječná tlačenka
Recept ještě nebyl hodnocenJak chutně zpracovat vejce, která zbyla po Velikonocích? Domácí vaječná tlačenka nemá chybu. Se salátem a čerstvým pečivem ji podáváme jako pikantní jarní večeři, ale…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 447 kJ / 346 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 86,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,04 g |
– nenasycené | 0,14 g |
–– mononenasycené | 0,06 g |
–– polynenasycené | 0,08 g |
––– omega 3 | 0,02 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 100 mg |
Sodík | 80 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Jak chutně zpracovat vejce, která zbyla po Velikonocích? Domácí vaječná tlačenka nemá chybu. Se salátem a čerstvým pečivem ji podáváme jako pikantní jarní večeři, ale…
Bílkové rohlíčky patří mezi klasiku vánočního pečení. Jsou sice pracné, ale zcela jistě nebudete námahy litovat. Pro snadnější nanášení čokoládové polevy nechte chvilku…
Máte už dost suchého vánočního cukroví a chcete si připravit něco neokoukaného? Vyzkoušejte letos plněné vanilkové košíčky, které jsou prostě dokonalé. Linecké těsto,…
Těsto: cukr moučku, změklé máslo a vajíčko spojíme. Přidáme hladkou mouku a citr. kůru. Mouku zapracujeme zlehka, aby se těsto nespařilo.Formičky o průměru cca 3,5 cm…
Lahodný smetanový dezert, který se sladce rozplývá na jazyku s vrstvou červených malin. Ochutnejte trochu Itálie ve své kuchyni a potěšte své blízké jednoduchým dezertem…
Linecké košíčky plněné krémem a ovocem, jsou stálicí v našich cukrárnách. Není složité si je vyrobit doma, kde si sami zvolíme vlastní nejchutnější krém a ovoce. Pro…
Marshmallows jsou oblíbené pěnové pochoutky v anglicky mluvících zemích. Děti i dospělí je s oblibou ponoří do šálku horké čokolády nebo opékají nad ohněm. Příprava doma…
Výborný a oblíbený smetanový nepečený dezert. Malinová omáčka s vínem tomu dodá ten správný šmrnc. Panna cottu je vhodné nechat ztuhnout v lednici, případně dělat den…
Výborný a oblíbený smetanový nepečený dezert. Malinová omáčka s vínem tomu dodá ten správný šmrnc. Panna cottu je vhodné nechat ztuhnout v lednici, případně dělat den…
Ne všichni jsou milovníci sladkostí, a proto můžeme své blízké potěšit netradičním aspikovým slaným dortem, který naplníme uzeninou, sýry a zeleninou. Tento dort se…
Milujete zákusky z cukrárny? Tyhle domácí dortíky jsou pro vás to pravé. Tento dezert tvoří lehký nadýchaný piškot se smetanovým krémem a ovocem v barevném želé. Ke…
Nadýchané těsto, vanilkový pudink, ovoce a želatina - to je dokonalý moučník na víkendové mlsání. Třeba k snídani nebo na odpolední svačinku. Příprava je opravdu…
Cheesecake získal v našich domácnostech za poslední léta na popularitě. Kombinací příchutí existuje nespočet. Tento recept vám nabízí po citronech svěží chuť a díky…
Nadýchaný krém, z něhož vykukují jahody. A to vše na vláčném kakaovém korpusu. Tento vyladěný moučník bude ozdobou slavnostního stolu. Jen se po něm zapráší a budete se…
Cheesecake patří mezi skvělé dezerty. Pokud se nechcete trápit s pečeným originálem, vyzkoušejte tuto nepečenou variantu. Na základu ze sušenek je jemný krém ze smetany…
Do ovocné šťávy přidáme cukr, ale je ho možno vynechat. Vmícháme želatinu, kterou necháme zhruba 20-30 minut nabobtnat.Pak na velmi mírném příkonu tepla zahříváme a…
Víkendový moučník vždy potěší celou rodinu? Vyzkoušejte jednoduchý a lehký dortík s ovocem a želatinou. Křehký nadýchaný piškot s krémem plným tvarohu a s oblíbeným…
Ať už pečete dort nebo nějaké řezy, zajisté oceníte osvědčený recept na krém, který nemusí být jen hutný a těžký, jako je třeba klasický máslový. Připravili jsme si pro…
Ať už pečete dort nebo nějaké řezy, zajisté oceníte osvědčený recept na krém, který nemusí být jen hutný a těžký, jako je třeba klasický máslový. Připravili jsme si pro…
Ocet a litr vody + sůl, cukr, celý pepř, bobkový list, nové koření a vegetu -podravku svaříme. Necháme 3 minuty vařit, pak koření scedíme a dáme na 3minut vařit do láku…
Aspik zde není připraven klasickým způsobem, ale pomocí želatiny na způsob známé vaječné tlačenky. Pokud použijete ozdobnou formu, nebo ho připravíte např. do báboviček,…
Zrcadlová poleva je novým trendem na poli zdobení dortů. Hodí se na polévání hladkých želatinových dortů z ovocné nebo čokoládové pěny či na dorty potřené krémem. Poleva…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 5. 12. 2023 15:02
Přidáno 5. 12. 2023 12:21