Tymiánové brambory
Brambory jsou velmi vděčnou přílohou a dají se připravit na spoustu možných způsobů. Pečené brambory, vonící po tymiánu, můžete podávat s masem nebo samotné s česnekovým či bylinkovým dipem.
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Brambory oloupeme, nebo pokud jsou nové a mají slabou slupku, stačí je pečlivě omýt a připravit je i se slupkou.
Krok 2: Brambory nakrájíme na měsíčky, dáme do mísy, přidáme olej a rozemnutý tymián, promícháme a dáme na připravený plech.
Krok 3: Dáme do trouby a pečeme na 180 °C cca 30 minut. V průběhu pečení 2x promícháme, aby se nám brambory nepřichytily.
Krok 4: Hotové brambory osolíme.
Zveřejněno 4. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tymiánové brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R68yR
Moje poznámka
Tymiánové brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R68yR
Nejnovější recepty
Zeleninové lívance se sýrem
Přidáno před 11 hodinami
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Přidáno před 12 hodinami
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 14 hodinami
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 17 hodinami
Meruňkový nákyp
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové steakové plátky v troubě
Marylka před 5 minutami
Jahodové knedlíky z tvarohového těsta
Kakoska před 8 minutami
Květák pečený s bramborami a slaninou v jednom pekáčku
limosek před 1 hodinou
Výpečky z vepřového kolene
Pedros před 1 hodinou
Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
Fiki1 před 1 hodinou
Žampionovo-bramborová polévka
xSarka před 2 hodinami
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Martina68 před 12 hodinami
Domácí Mrkvový dort
Alena Kovarova před 12 hodinami
Vláčný mrkvový dort
Alena Kovarova před 13 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
veronikamaskova@email.cz před 14 hodinami
Suroviny:
brambory,
olej olivový,
tymián sušený,
sůl
Komentáře (1)