Vepřové steakové plátky v troubě

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 70 minut 4 porce Vepřové maso 11 názorů

Suroviny

4 plátky vepřového masa
1 větší cibule
4 stroužky česneku
4 plátky anglické slaniny
4 plátky uzeného syru
100 g nastrouhaného eidamu
100 ml tekuté šlehačky
steakové koření
zázvor
sůl
olej
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, posypeme steakovým kořením a zázvorem a vložíme je do naolejovaného pekáčku.

  2. Maso posypeme nakrájenou cibulí s česnekem, na každý plátek masa položíme slaninu, pak sýr, podlijeme vodou, přikryjeme a dáme péct do vyhřáté trouby.

  3. Za 45 minut všechno posypeme strouhaným sýrem, podlijeme ještě vodou, protože se nám ta minulá vypekla a udělá nám krásně hnědou šťávu, do níž vylijeme šlehačku, promícháme a přikryté dáme dopéct 15 minut do hodiny pečení.

Poznámka

Všelijakých receptů maso se smetanou zapečené je tady dost, tak jsem to pojala zase jinak a je to dobré!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 491 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové steakové plátky v troubě

  • Koubkova Koubkova

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    K.radulko, Špagetka ti odpověděla erudovaně, je to název spojený se steakovým kořením, jinak nařežeš normálně plátky, jako na řízky a jde to z jakéhokoliv kusu masa ze kterého děláš řízky a které máte rádi-já dělala z kýty;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Radulko, Bibinka ti určitě odpoví taky, ale domnívám se, že to slovo STEAKOVÉ použila kvůli koření, které tam dala. Jinak podle mne stačí kýta, krkovička....;-)

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka

    Bibinko prosím tě co jsou steakové plátky z vepřového? myslíš karé, kýtu,...?

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :yes: moc pěkné:yes::-K

    Odpovědět

  • isindy isindy

    bibi, věřím, že jste si pochutnali :yes: ukládám k vyzkoušení :-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Tohle bude rozhodně lepší, než takovéty tradiční recepty, kde se maso a vše ostatní zalije šlehačkou hned zkraje - před pečením a pak tam zbyde taková ta ne moc dobrá mastnota. Jak málo stačí a je to super. Souhlasím, že 15 minut pečení šlehačce úplně stačí a zachová si asi svoji chuť a charakter...;-):-):yes:
    Někdy zkusím. +

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Prostě Karle děkuji, už jsem to napravila asi mi nějak vypadlo z hlavy:-D;-)

    Odpovědět

  • proste Karol proste Karol

    Masíčko vypadá nádherně:-):-O jen ho nemůžu v surovinách nikde najít:-D ale určitě uděluju bodík a brzo vyzkouším :-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    To bude opravdu dobrá mňamka:-p+2:yes::yes:za za fotky taky plusík;-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Bibi,to je moc pěkné a ty fotečky super:yes:+1;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřova kyta v troube vepřová pečeně plátky v troubě veprove maso v troube vepřové plátky pečené v troubě veprove v troube vepřový steak z pečeně vepřová pečeně v troubě steak z vepřové pečeně vepřová pečeně v troubě se smetanou vepřový plátek v troubě veprove platky steak z vepřové kýty vepřový steak z kýty steak z vepřoveho masa veprove steaky vepřová pečeně steak steaky z vepřové pečeně vepřová pečeně plátky prirodni vepřový steak kýta v troubě

Zapomněl/a jsem heslo