Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Drůbeží tlačenka

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jurajda

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 80 min

80 min (80 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 014 kJ /
4 783 kcal
Bílkoviny555,52 g
Tuky261,52 g
Vláknina5,90 g
Cholesterol 6,23 g
Sodík 14,21 g
Sůl33,90 g
Sacharidy48,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slepici, zbytky drůbežího masa (kosti, kůže apod.) a vepřovou kůži uvaříme. Krok 2: Maso obereme s kostí (necháme na kousky) vepřovou kůži pomeleme. Krok 3: Kabanos a uvařena vejce nakrájíme na kostky, přidáme koření a vše promícháme. Krok 4: Přidáme syrová vejce, očištěná a nakrájená drůbeží játra a opět promícháme. Podle potřeby přidáme asi 1dcl vývaru z kůže a podle chuti přisolíme. Krok 5: Směs naplníme do tlačenkových střev a vaříme 20 minut na jedné a 20 minut na druhé straně. Krok 6: Po uvaření necháme tlačenku vychladnout.

Zveřejněno 4. 12. 2009

Poznámka autora Jurajda

Tlačenka ze zbytků proto, že hodně používám drůbeží maso (kuřecí čtvrtky), nakupuju ve velkém a polovinu vykostím o stáhnu z kůže. Tak 10kg měsíčně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drůbeží tlačenka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6XVO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drůbeží tlačenka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6XVO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Blecho, uz jsem tu na par rypalu narazila a ty jsi jedna z nich! Ja kdyz varim, tak potrebuju mit v postupu i jak dlouho nechat varit vodu :-D Jsou proste mezi nami amateri, kteri byt radi vari, tak jim to moc nejde, a ja jsem jedna z nich. Jurajdo, nic si z toho nedelejte, krasna tlacenka, zkusim!! Bodicek leti a blechu jsem zaslapla! :-D

Yvetko - krásná tlačenka v řezu ;-)

Ďakujem za receptík, mňa by to nenapadlo, takto zúžitkovať kuracie kože (ja z nich robím "držkovú"). Sporadicky doma robievam klasickú bravčovú tlačenku - pridávam aj cesnak, takže aj sem by som dala. Ale táto musí byť veľmi zaujímavá, určite vyskúšam! +

Jurajdo, výborný tip:yes:, taky kuřecí čtvrtky nebo půlky nakupuuju ve velkém, stahuju kůže... teď je použiju takto, netušila jsem, že to jde.:-O
Myslím, že o tomhle tento web je, dávat sem své nápady a určitě se najde víc lidí, kteří to využijou ;-) :-p:yes:

Pane Jurajdo, to nemá cenu se zbytečně dohadovat.
Nashledanou.

Pane Blecha, toto není stránka pro profesionální kuře, ale také pro začínající, kteří se učí vařit a neví jak nato. Třeba pro dvacetileté

No samozřejmě, nejsem idiot,játra i kůže se dávají do klasických vepřových tlačenek.Zrovna tak se kůže dávají i do sulcu(huspeniny), někdo dává mleté někdo krájené,já je dávám napůl.
Doufám,že Vám vysvětlení stačí,ještě se mne můžete zaptat proč se tam ty kůže dávají.K vůli ztuhnutí.
S pozdravem
Blecha

Pane Blecha, zkuste se zaregistrovat a poslat svůj vlastní recept. Pak možná vaše diskuze bude mít význam. Kdybych změnil jen druh masa, třeba z kočky, stejně by jste nevěděl co s tím máte dělat.

Není. je to úplně jiná příprava. věděl by ste co s těmi vepřovými kůžemi a drůbežími játry máte dělat?

Pane Jurajdo, vždyť je to to samé jak Vaše Chutná tlačenka, jen je tam jiné maso.
Doufám,že nebudete zítra prezentovat tlačenku z klokaního masa nebo z jiného.
Takovéhle recepty jsou zbytečné.Stačí napsat jedenzákladní a přidat seznam záměn.
S pozdravem Blecha z Frenštátu

Tématické fráze:
kuřecí tlačenka, krůtí tlačenka, krůtí tlačenka recept, kuřecí tlačenka recept, tlačenka recept, tlačenka, tlačenka ze slepice, kuřecí tlačenka klasická recept, recept krutí tlačenka, tlačenka kuřecí, tlacenka z drubeziho masa, recept na krůtí tlačenku, drůbeží kůže, recept kuřecí tlačenka, tlacenka z kurete, drůbeží tlačenka-recept, drubezitlacenka, recepty kureci tlacenka, hydinova tlacenka, drubeží huspenina

Suroviny:
maso drůbeží, vejce, vejce, kabanos, pepř, sůl, majoránka, kmín drcený, koření grilovací, vegeta, játra drůbeží, kůže vepřová

Přidat fotografie receptu