Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory z papiňáku

Nápadů, jak připravit brambory netradičním způsobem, není nikdy dost. Tento, za použití tlakového hrnce a kousku másla, z nich vykouzlí dobrotu, ke které se rádi budeme vracet. Navíc je příprava velmi rychlá.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min

30 min (30 min příprava)

22. 6. 2010 21:12

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie3 890 kJ / 930 kcal
Bílkoviny20,14 g
Tuky17,40 g
Vláknina22,00 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 60 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy162,16 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Doma takto připravujeme brambory k minutkám už dávno. Brambory si ponechají veškeré živiny a chutě, kombinace s máslem a kmínem je nádherně provoní.

Když "vychytáte" ten správný plamen a čas, tak brambory budou na spodu krásně opečené do hněda, vrchní část podušená v másle a promícháním se chutě promísí. A opravdu tam není ani trošku vody.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Eja57

8. 5. 2021 11:13

janky3: za mne :yes::-*
Taky pamatuji fronty u řezníka od 5 od rána a každý čtvrtek před knihkupectvím...

janky3

8. 5. 2021 11:04

Vypadá to úžasně a máslo je máslo. Asi používáte přepuštěné máslo. Já v něm našla zalíbení a používám ho často, hlavně do různých pyré i na smažení. Když jsem byla malá, ledničky nebyly a moje maminka máslo přepouštěla, pokud se vůbec sehnalo, protože dost často nebylo. Pak jsme stály já a moje sestra dvousetmetrovou i delší frontu. Každá jsme koupila jedno máslo, víc se nesmělo., sestra běžela s máslem domů a já mezi tím stála znovu frontu a držela místo sestře. Někdy se nám podařilo i 6 másel a byly jsme hrdinky. Pak ho maminka přepustila a vydrželo i bez lednice. Někdy dávala část do studené vody a vyměňovala ji. Máslo mělo obal z voskovaného papíru, tak ve vodě přežilo. Vůbec si neuvědomujeme, jak se máme, když máme automatické pračky, lednice, mrazáky, myčky atd. Chtěla jsem Vám pochválit brambory a nějak jsem se rozepsala.

misula29

1. 1. 2020 23:26

Připravuji takto brambory s velkou oblibou už pár let, střídavě s kmínem, libečkem, cibulí. V této úpravě jsou brambůrky velmi chutné a navíc extra rychlé. Protože jsem se zpočátku také bála připálení ze spodní strany, vždy před odstavením z ohně hrncem zatřesu, abych brambory uvnitř prohodila.

Pavelll

17. 11. 2019 14:49

Vařil jsem dnes prvně a povedlo se. Všem moc chutnalo.Díky za recept.

Jaromira18

6. 5. 2019 13:19

Já tímto způsobem dělám šťouchané brambory, osmažím slaninu, přidám brambory a zeleninu, ochutím a zaleju 2 cm vody ze sklenice, vařím 5 minut a nechámto dojít.

janulle

4. 4. 2018 20:06

Také mi vyšly a hned napoprvé. Dělala jsem jednu porci pro manžela na zítřek do práce k masu. Byly to pouze 3 větší brambory. Na indukci nejprve stupeň 8 a jak začal hrnec syčet, tak jsem stáhla na 5. Super rychlé.:yes:

Jana

26. 4. 2017 16:04

Brambory vyšly senzačně. Dělala jsem je přesně podle receptu a vypadají jako na fotce. Díky za skvělý recept.:-)

Ilona

24. 4. 2017 11:52

Já tam přidávám ještě na kolečka nakrájenou cibuli, a pak ne 5 minut, ale 4.

Jiradlinka

10. 4. 2017 20:25

StandaCB: Kdo má rád, může přidat třeba lahůdkovou mraženou zeleninu je tak akorát na skus zároven' s uvařenými bramborami .:yes:

StandaCB

26. 3. 2017 18:52

hosta: http://jdem.cz/c49ud7 čas 14:01 ;-)

Ještě bych chtěl dodat, pokud někdo nechce mít ty brambory připečené (a následně čistit hrnec), nebo má strach, že by je také spálil, a chce je mít čistě vařené, pak stačí přidat trošku vody, ale opravdu jen trošku. :-)

hosta

26. 3. 2017 18:27

StandaCB: no vidíš, Pohlreicha - a my to známe asi 35 let :-D

StandaCB

26. 3. 2017 17:21

Povedlo se hned na podruhé. :-D
Poprvé jsem zapomněl snížit teplotu a brambory byly zespoda pěkně spálené.
Podruhé jsem postupoval takto: sporák na střední úroveň, jakmile začala unikat pára, tak snížit na "jedničku" (tedy ne úplné minimum) a takto vařit 5 minut. Po 5 minutách sporák vypnout a na té samé plotýnce brambory nechat dalších 5 minut dojít - takto budou pěkně vařené i z vrchu. Poté vypustit páru a odklopit poklici.
Bylo pro mě velkým překvapením, jak ty brambory byly rychle uvařené a jak byly chutné.

Prvotním impulsem k vyhledání (tohoto) receptu, byla informace K. Šípa v jeho pořadu Všechnopárty, kdy toto vaření brambor poradil Z. Pohlreichovi, který na to koukal trochu nevěřícně, a jak sám přiznal, doposud toto vůbec neznal. :-)

Prpcek

21. 10. 2015 15:06

MarcelaPa: Jsi milá. :-D

MarcelaPa

21. 10. 2015 14:45

Prpcek: jasan, já to ale nevzdám.;-):-D

Prpcek

21. 10. 2015 13:06

MarcelaPa: Považuj se za člena. Naše heslo zní: "neúspěch nás spojuje". :-D

1 2 3 4 6 8 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: brambory v papináku bez vody na másle brambory vařené v papináku vaření brambor v papinaku brambory na cibuli vařené v papiňáku brambory v tlakáči vařené brambory v papiňáku brambory v tlakovém hrnci brambory v papináku na másle papiňák vaření v papiňáku pecene brambory v papinaku brambory na masle v papinaku brambory pečené v papiňáku recepty z papiňáku brambory vařené v papiňáku bez vody papiňák recepty jak vařit v papiňáku vaření v papiňáku recepty recepty pro papiňák brambory

Suroviny: brambory, máslo, sůl, kmín celý

TopRecepty.cz

Brambory z papiňáku

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l26l