Brambory z papiňáku

isindy Kuchařka: isindy

Přílohy 139 názorů

Suroviny

1 kg brambor
2 plátky másla
sůl
kmín
Recept si zatím oblíbilo 102 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na cca 0,5cm plátky. V papiňáku rozehřejeme máslo, přidáme brambory, osolíme, okmínujeme, pořádně promícháme, aby byly brambory obalené máslem.

  2. Papiňák zavřeme, dáme na střední plamen. Jakmile začne papiňák syčet, ztlumíme na minimální plamen a necháme dělat ještě cca 5 minut. Poté odstavíme z ohně, papiňák necháme zavřený, dokud sám neuvolní pojistku.

Poznámka

Doma takto děláme brambory k minutkám už dávno, brambory si ponechají veškeré živiny a chutě v sobě a kombinace s máslem a kmínem nádherně voní.

Když "vychytáte" ten správný plamen a čas, tak brambory budou na spodu krásně opečené do hněda, vrchní část podušená v másle a promícháním se pak ty chutě promísí....;o)

a ať nemusíte pročítat příspěvky - FAKT TAM NENÍ ANI TROŠKA VODY :o)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 520 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Brambory z papiňáku

  • misula29 misula29

    Připravuji takto brambory s velkou oblibou už pár let, střídavě s kmínem, libečkem, cibulí. V této úpravě jsou brambůrky velmi chutné a navíc extra rychlé. Protože jsem se zpočátku také bála připálení ze spodní strany, vždy před odstavením z ohně hrncem zatřesu, abych brambory uvnitř prohodila.

    Odpovědět

  • Pavelll Pavelll

    Vařil jsem dnes prvně a povedlo se. Všem moc chutnalo.Díky za recept.

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18

    Já tímto způsobem dělám šťouchané brambory, osmažím slaninu, přidám brambory a zeleninu, ochutím a zaleju 2 cm vody ze sklenice, vařím 5 minut a nechámto dojít.

    Odpovědět

  • janulle janulle

    Také mi vyšly a hned napoprvé. Dělala jsem jednu porci pro manžela na zítřek do práce k masu. Byly to pouze 3 větší brambory. Na indukci nejprve stupeň 8 a jak začal hrnec syčet, tak jsem stáhla na 5. Super rychlé.:yes:

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Brambory vyšly senzačně. Dělala jsem je přesně podle receptu a vypadají jako na fotce. Díky za skvělý recept.:-)

    Odpovědět

  • Ilona Ilona(neregistrovaná)

    Já tam přidávám ještě na kolečka nakrájenou cibuli, a pak ne 5 minut, ale 4.

    Odpovědět

  • Jiradlinka Jiradlinka

    StandaCB: Kdo má rád, může přidat třeba lahůdkovou mraženou zeleninu je tak akorát na skus zároven' s uvařenými bramborami .:yes:

    Odpovědět

  • StandaCB StandaCB

    hosta: http://jdem.cz/c49ud7 čas 14:01 ;-)

    Ještě bych chtěl dodat, pokud někdo nechce mít ty brambory připečené (a následně čistit hrnec), nebo má strach, že by je také spálil, a chce je mít čistě vařené, pak stačí přidat trošku vody, ale opravdu jen trošku. :-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    StandaCB: no vidíš, Pohlreicha - a my to známe asi 35 let :-D

    Odpovědět

  • StandaCB StandaCB

    Povedlo se hned na podruhé. :-D
    Poprvé jsem zapomněl snížit teplotu a brambory byly zespoda pěkně spálené.
    Podruhé jsem postupoval takto: sporák na střední úroveň, jakmile začala unikat pára, tak snížit na "jedničku" (tedy ne úplné minimum) a takto vařit 5 minut. Po 5 minutách sporák vypnout a na té samé plotýnce brambory nechat dalších 5 minut dojít - takto budou pěkně vařené i z vrchu. Poté vypustit páru a odklopit poklici.
    Bylo pro mě velkým překvapením, jak ty brambory byly rychle uvařené a jak byly chutné.

    Prvotním impulsem k vyhledání (tohoto) receptu, byla informace K. Šípa v jeho pořadu Všechnopárty, kdy toto vaření brambor poradil Z. Pohlreichovi, který na to koukal trochu nevěřícně, a jak sám přiznal, doposud toto vůbec neznal. :-)

    Odpovědět

  • Prpcek Prpcek

    MarcelaPa: Jsi milá. :-D

    Odpovědět

  • MarcelaPa MarcelaPa

    Prpcek: jasan, já to ale nevzdám.;-):-D

    Odpovědět

  • Prpcek Prpcek

    MarcelaPa: Považuj se za člena. Naše heslo zní: "neúspěch nás spojuje". :-D

    Odpovědět

  • MarcelaPa MarcelaPa

    Prpcek: prosím, jednu přihlášku do klubu. Brambory z papiňáku se mi také nepovedly.:-( Anička je prostě Anička, paní kuchařka.:yes:

    Odpovědět

  • Prpcek Prpcek

    Ahoj všem. Chci se přihlásit do klubu "neúspěných", kde je v tuto chvíli snad jenom ada a Tessi. Také jsem udělal 3 pokusy, u kterých jsem měnil nastavení tlakového ventilu a mírně i teplotu. Brambory byly vždy dole připálené, nahoře měkké a zcela bílé (voněly krásně a byly i jedlé). Výsledek se bohužel ani zdaleka nepodobal bramborám Aničky Kocíkové. Prostě "mistr" umí a ti neúspěšní jenom "čumí". Ještě bych chtěl poznamenat, že ostatní přiložené fotky (samozřejmě mimo fotek Aničky) nejsou rozhodně moc přesvědčivé. Tak nějak vypadal i můj výtvor (mimo těch několika spálených, ale chutných brambor), ale očekával jsem mnohem víc. :-(

    Odpovědět

1 2 3 6 8 10

Tématické fráze: brambory v papináku bez vody na másle brambory vařené v papináku vaření brambor v papinaku brambory na cibuli vařené v papiňáku brambory v tlakáči vařené brambory v papiňáku brambory v tlakovém hrnci brambory v papináku na másle papiňák vaření v papiňáku brambory na masle v papinaku pecene brambory v papinaku brambory pečené v papiňáku brambory vařené v papiňáku bez vody recepty z papiňáku papiňák recepty jak vařit v papiňáku vaření v papiňáku recepty recepty pro papiňák brambory

Zapomněl/a jsem heslo