Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cizrnová pomazánka

Cizrna je luštěnina bohatá na vlákninu, bílkoviny a obsahuje také důležité minerály a vitamíny. Její chuť připomíná oříšky. Připravit z ní můžete skvělou pomazánku se sušenými rajčaty, kterou mažeme na plátky celozrnné bagety.

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Sušená rajčata pokrájíme. Bagetu nakrájíme na plátky. Krok 2: Cizrnu slijeme, necháme okapat a přidáme pálivou papriku, cibuli, česnek, sušená rajčata i s troškou oleje, ve kterém byla naložená. Vše rozmixujeme dohladka. Krok 3: Pomazánku ochutíme solí a pepřem a natřeme na plátky bagety. Chlebíčky ozdobíme kouskem čerstvého rajčete a řeřichou.

TIP: Cizrna v naší kuchyni

Zveřejněno 25. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Cizrnová pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYMMJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Cizrnová pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYMMJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cizrna sterilovaná, paprika sušená pálivá, cibule, česnek, rajče sušené v oleji, celozrnná bageta, rajče, sůl, pepř mletý, řeřicha

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu