Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cizrna, někdy nazývaná římský hrách, je oblíbenou a ceněnou luštěninou. Její využití je velmi široké a chuť skvělá. Dá se říct, že za málo peněz kvalitně nasytíme celou rodinu. Chuť cizrny trochu připomíná hrách, ale přesto je jiná.

Cizrna vyžaduje delší namáčení (6–12 hodin) a také dlouhou dobu vaření. Doporučujeme k tomu využít buď pomalý hrnec nebo tlakový hrnec. Pomalý hrnec ji sice uvaří za delší dobu, ale není k tomu potřeba žádné velké hlídání. Tlakový hrnec naopak cizrnu uvaří velmi rychle. Vyzkoušejte způsob, který vám bude vyhovovat lépe. Při klasickém vaření cizrnu musíme bedlivě hlídat a v kuchyni máme často příliš páry.

Cizrna v naší kuchyni

Cizrnu je potřeba uvařit do změknutí, správně uvařenou cizrnu snadno rozmáčknete mezi prsty. Pak se hodí k úpravě na mnoho způsobů.

Podle následujícího videa můžete připravit falafel. Nezapomeňte si včas cizrnu namočit, před smažením je sice vynechaná tepelná úprava, ale namočení ošidit nelze. Pokud jste tuto specialitu ještě neochutnali, nejspíš budete příjemně překvapeni.

 

 

 

Komentáře

Další tipy a triky