Cizrna s mangoldem a rajčaty
Recept ještě nebyl hodnocenMangoldové listy spaříte vařící vodou, necháte okapat a nakrájíte nadrobno. Ve woku nebo pánvi na oleji s máslem orestujete dozlata pokrájenou cibuli a česnek, přidáte…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 526 kJ / 126 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,00 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,02 g |
– nenasycené | 0,18 g |
–– mononenasycené | 0,06 g |
–– polynenasycené | 0,12 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 30,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 1,40 g |
Sacharidy | 12,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Mangoldové listy spaříte vařící vodou, necháte okapat a nakrájíte nadrobno. Ve woku nebo pánvi na oleji s máslem orestujete dozlata pokrájenou cibuli a česnek, přidáte…
Ochutnejte toto vyborné bezmasé jídlo, které je díky indickému koření plné vůní a chutí. Směs cizrny, zeleniny a žampionů v omáčce zjemněné kokosovým mlékem chutná…
Luštěniny jsou skvělé, když chcete jíst zdravěji. Pokud vás odrazuje delší doba přípravy, vyzkoušejte tento recept. Protože použijete sterilovanou cizrnu a červenou…
Tento salát je lehký a osvěžující pokrm, který spojuje chutě Středomoří a Blízkého východu. Jemný kuskus se dokonale snoubí s jemně kořeněnou cizrnou, krémovým…
Cizrna je luštěnina bohatá na vlákninu, bílkoviny a obsahuje také důležité minerály a vitamíny. Její chuť připomíná oříšky. Připravit z ní můžete skvělou pomazánku se…
Voňavé cizrnové kari s brokolicí a rajčaty potěší milovníky rychlé, lehké a zdravé kuchyně. Barevné, syté a plné chuti , skvělé jako vegetariánský oběd do 30 minut. Voní…
Oblíbený salát autorky se může stát tím „topovým” i ve vaší rodině. Máte - li rádi luštěniny, směle do přípravy! Ta bude velmi rychlá, neboť konzervované luštěniny i…
Marocká kuchyně je plná různých vůní a chutí. Talíř horké polévky s cizrnou vás přenese do této severoafrické země. Na její přípravě není nic složitého a obsahuje…
Neoloupanou řepu uvaříme nebo upečeme v troubě, po částečném zchladnutí ji oloupeme a jemně nastrouháme.Propláchnutou okapanou cizrnu, česnek, tahini, papričku a řepu…
Černá čočka je bohatá nejen na vlákninu, ale také na bílkoviny. Pokud ji připravíte společně se zeleninou a cizrnou, získáte tak plnohodnotné a syté jídlo, ke kterému se…
Cizrnu dáme do cedníku a necháme odkapat. Připravíme si dresink z oleje, octa, hořčice, citronové štávy, malinko přisolíme pokud se vám bude zdát cizrna málo slaná (…
Maso nakrajime na vetsi kousky, na olivovem oleji nechame zatahnout, pridame rajsky protlak, nove koreni, kurkumu, mlety koriandr, kardamon, kari, skorici, pepr, sul,…
Cibuli nakrájíme na kostičky, lilek a očištěnou mrkev nakrájíme na přibližně stejné kousky.Římský kmín v hmoždíři trochu podrtíme. V pánvi, nejlépe ve woku, rozehřejeme…
Na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme na malé kostičky nakrájené žampióny. Krátce osmahneme, zaprášíme rýžovou moukou, kari kořením i mletým kmínem a…
Pravidelné zařazování luštěnin do jídelníčku má mnoho benefitů pro náš mikrobiom. Cizrna patří mezi jednu z nejoblíbenějších luštěnin. Stačí přidat zeleninu, rajčatový…
Cizrna je oblíbeným zástupcem luštěnin. Již předvařená ze sklenice nám ušetří čas s jejím namáčením a vařením. Takto ji můžeme jednoduše orestovat, přidat k ní třeba…
V hrnci rozehřejeme olej a vložíme na něj cibuli, mrkev a celer, vše nakrájené na malé kostičky. Zeleninu asi 5 minut necháme restovat. Přidáme nadrobno nakrájený…
Smícháme jogurt s kořením a jemně nakrájenou cibulí. Kuřecí stehýnka dáme do zapékací mísy a polijeme připravenou marinádou.Dáme péct do trouby. Mezitím si připravíme…
Na panvici asi minútu nasucho opekáme kmín a čili lupienky – alebo pokiaľ nezačneme cítiť ich arómu. Pridáme olej, cibuľu a pražíme asi 5 min. Primiešame šošovicu, bujón…
Na oleji osmažíme dorůžova pokrájenou cibuli, přidáme očištěnou pokrájenou dýni, koření, zalijeme vývarem a uvaříme doměkka.Cizrnu slijeme do cedníku, polovinu přidáme k…
Oloupeme cibuli, česnek a nasekáme najemno. Škrabkou očistíme mrkev i řapíky celeru a nakrájíme na drobné kostičky. Červenou čočku na sítku propláchneme a necháme okapat…
Oloupanou, vydlabanou dýni nakrájíme na kostky. Ve wok pánvi (nebo hrnci) rozpálíme olej a na něm asi minutu restujeme kari pastu, až zavoní. Přidáme dýni a cizrnu,…
Cizrnu s polovinou nálevu (zbytek nevyléváme), tahini, tofu, olej, kmín, papriku, česnek, citronovou šťávu a sůl vložíme do výkonného mixéru a mixujeme dohladka. Pokud…
Cuketu oloupeme, zbavíme jader a nakrájíme na hrubší kolečka. Oloupané brambory také nakrájíme na kolečka. Vše dáme do zapékací mísy, promícháme se solí, pepřem a…