
Domácí kečup
Recept ještě nebyl hodnocenNejen děti, ale i mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Pokud máte doma tolik rajčat, že najednou nevíte co s nimi, určitě zkuste domácí kečup. Ten klasický sladký…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 785 kJ / 427 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,33 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 13,33 g |
Tuky | 13,33 g |
– nasycené | 4,67 g |
– nenasycené | 8,67 g |
–– mononenasycené | 4,67 g |
–– polynenasycené | 4,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 6,67 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 27 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 60,00 g |
– cukry | 6,67 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Nejen děti, ale i mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Pokud máte doma tolik rajčat, že najednou nevíte co s nimi, určitě zkuste domácí kečup. Ten klasický sladký…
Bramborový guláš alias buřtguláš zná snad každá hospodyňka. Je to rychlá a vydatná záchrana, která spolehlivě zasytí a uspokojí i mlsnější jazýčky. Někdo má raději řidší…
Hovězí kližku nakrájíme na kousky. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Do vymaštěného pekáče (je jedno, jestli je pekáč skleněný nebo teflonový, prostě guláš musí být…
Cuketové lodičky, jak jim s oblibou říkají děti, jsou velmi jednoduché na přípravu. Cuketa se naplní pikantní směsí z mletého masa, posype se sýrem a zapeče. Maso…
Omyté, osušené plátky masa nařízneme několikrát po okraji, aby se nekroutily. Plátky osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem. Lehce posypeme smíchanou paprikou…
V sezoně čerstvé zeleniny je velmi výhodné její přebytky zpracovat sterilací na různé pochoutky, které využijeme v zimním období, až bude zelenina nekvalitní nebo drahá.…
Vše dáme do vody a uvaříme. Po uvaření ihned rozkrájíme bůček na slabší delší pruhy, asi 4 cm široké.Ještě horký obalíme ve směsi.Zabalíme jednotlivé pruhy do alobalu,…
Sklízíte jednu cuketu za druhou a nevíte, jak přebytky zužitkovat? Máme pro vás ideální způsob v pohodě omáčky na špagety. Na bezmasém základu si pochutnají i…
Nadrobno nakrájené cibule osmažíme na oleji, přidáme oloupané a měkkých středů zbavené cukety pokrájené na kostky, nadrobno nasekaný česnek, sójovou omáčku, mletou…
Na oleji orestujeme cibuli, přidáme zbytek všech surovin. Povaříme cca 1 hodinu na mírném ohni.Poté vše rozmixujeme, dochutíme ještě podle chuti a plníme do sklenic a…
Rajčata, cibuli a česnek nakrájíme, přidáme sůl a papriku, promícháme a vaříme do zhoustnutí. Pak přidáme kari a cukr, vaříme ještě deset minut. Kdo chce, tak rozmixuje…
Smícháme vejce s olejem, solí, pepřem a zbytkem surovin. Metličkou prošleháme. Maso nakrájíme na větší hranolky. Naložíme do ochucených vajíček a necháme asi 2 hodiny…
Maso smícháme se všemi surovinami a dochutíme. Mokrýma rukama vytvarujeme kuličky. Rozehřejeme olej a kuličky zprudka opečeme ze všech stran a vytáhneme na talíř.Do…
Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Jablka zbavíme jádřince a nakrájíme na menší kousky. CIbuli očistíme a nakrájíme na drobno.Všechny suroviny dáme do hrnce se…
Grilování je v posledních letech oblíbeným způsobem, jak při hezkém počasí trávit čas s rodinou nebo přáteli, a ještě si pochutnat. Grilovaná krkovička je předem…
Papriky, rajčata, cibuli, česnek a feferonku očistíme, trochu překrájíme, trochu osolíme a uvaříme v hrnci doměkka. Podle masa - naložené prohřejeme, čerstvé vaříme…
Malé masové šištičky z balkánské kuchyně s názvem čevabčiči nejsou nijak složité a stačí na ně jen mleté maso, to ostatní budete mít zřejmě doma. Čevabčiči podávejte s…
Kdo dělá poctivý guláš, ten ví, že k němu patří pár důležitých bodů, které je potřeba hlídat. Náš guláš z vepřového masa si oblíbí každá hospodyňka. Všechny suroviny…
Máte-li rádi ostřejší zeleninové omáčky k masu nebo uzenině, určitě si připravte a zavařte tento velmi pikantní kečup z rajčat, paprik, cibule a chilli papriček.
Vypadá jako dršťkovka, chutná jako dršťkovka, ale přesto byste v této polévce nenašli ani kousek drštěk. Falešná dršťkovka se nejčastěji připravuje z hlívy, ale z kotrče…
Okurky očistíme,naskládáme do 4litrové sklenice a proložíme koprem.Zalijeme vlažným nebo studeným nálevem.
Vše vaříme 2 hodiny, poté rozmixujeme, přepasírujeme a VAŘÍCÍ plníme do sklenic. Již nezavařujeme.
Rajčata, neloupaná jablka a cibuli nakrájíme na kolečka a dáme vařit s octem, solí, paprikou, hřebíčkem, novým kořením, pepřem na 1,5 hodiny. Poté přidáme cukr a vaříme…
Plný talíř voňavého guláše rozhodně patří mezi jednu z neoblíbenějších českých klasik. Základem je použít kvalitní hovězí maso a dostatek cibule. Způsobů přípravy je…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 14. 8. 2022 09:47
Přidáno 13. 8. 2022 20:11
Přidáno 13. 8. 2022 17:17