Nadýchaný hrnkový perník
Tento jednoduchý perník je rychlý, krásně nadýchaný a téměř bez práce. Stačí hrnek, pár základních surovin a můžete mít na stole sladkou pochoutku, která potěší celou rodinu. Pokud si budete chtít dopřát něco svátečnějšího, můžete perník dozdobit polevou dle chuti.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 25x35 cm
1plech
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem, nebo vymažeme olejem či máslem a vysypeme hrubou moukou.
Krok 2: Všechny suroviny důkladně promícháme.
Krok 3: Hotové těsto nalijeme na plech a vložíme do předehřáté trouby.
Krok 4: Pečeme na 175°C zhruba 35 minut. Propečení kontrolujeme zapíchnutím špejle.
Zveřejněno 1. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nadýchaný hrnkový perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kROKK
Moje poznámka
Nadýchaný hrnkový perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kROKK
Nejnovější recepty
Rajská polévka s masovými knedlíčky a nudličkami
Přidáno před 8 hodinami
Zapečené masové kuličky v sýrové omáčce
Přidáno před 8 hodinami
Pečený kapr s kořenovou zeleninou a jablíčky
Přidáno před 9 hodinami
Bramborové gnocchi s lososem a smetanovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Květák v pivním těstíčku s opečeným bramborem a slaninou
Přidáno před 9 hodinami
Paštičky z listového těsta s jablíčky
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chutné vafle
Andredka před 6 hodinami
Lahodná pomazánka z uzené makrely
KocourLucifer před 8 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
oligarda před 9 hodinami
Nadýchaný perník
walnutka před 9 hodinami
Houbová polévka se smetanou
Mon17 před 10 hodinami
Valašské frgály
suneno před 11 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
vanilj před 11 hodinami
Kuřecí naložené, v jednom pekáčku upečené
Jan Nemec před 11 hodinami
Domácí kmínový chleba
Montecarlo před 12 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krystal,
mléko,
olej,
prášek do perníku,
vejce,
kakao
Komentáře (1)