Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moje citronové řezy

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

11. 2. 2011 17:31

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie11 453 kJ / 2 738 kcal
Bílkoviny65,51 g
Tuky74,77 g
Vláknina8,10 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 756 mg
Sůl1,89 g
Sacharidy446,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Ta vrchní hmota je dost řídká, když se vylévá na krém, ale určitě ztuhne, jen se musí dát na 2 galaretky půl litru vody a nechat vychladit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

majda 2

12. 2. 2011 12:08

Děkuji Merylas za hezké vysvětlení náhrady a odkazy.Určitě želé od Dr.Oetkera bude taky vhodné.Galaretky mi už dochází,mám poslední 2višňové,až se oteplí,navštívim Polsko a zase se zásobím.Ještě k tomu mému řezu,nastříkala jsem nahoru sprejovou šleháčku,jen na ten jeden kousek abych jej mohla vyfotit,byl tam zbytek,proto je taká rozteklá.Na ostatní jsem dávala později šleháčku normální.

Merylas Merylas (moderátorka)

12. 2. 2011 10:56

Majdo,moučník bude určitě moc dobrý,ukládám do oblíbených;-) Galaretku taky používám,hlavně v sezóně,když je čerstvé ovoce. Je ochucená dle druhu s cukrem. Menší nevýhodou zase je, že oproti klasické želatiny déle tuhne, je třeba s tím počítat. Kdysi byla Galaretka k dostání v Tescu, jen pod jiným názvem, ale pak nějak z regálů zmizela. Taky jsem kupovala v Lídlu,měli jen pár druhů, nevím jak nyní. Místo Galaretky jde použít dezert v prášku od Dr.Oetker, vyrábí se ve dvou druzích, s jahodovou a broskvovou příchutí. Neobsahuje ale cukr jako Galaretka, ten je třeba přidat. Zase je fajn pro diabetiky,jde dosladit náhradním sladidlem. Fotky výrobků jsou u tohoto receptu;-)http://www.toprecepty.cz/recept/8393-kefirova-gala... a přidám ještě http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7...
Ještě bych chtěla dodat, že pokud by se použila obyčejná klasická sypká želatina, tak abych zaměnila 2 Galaretky, tak bych použila 40 g. Rozpustila bych v citronovém Vitacitu nebo něčem podobném, ale želatinu bych rozpustila při teplotě 50 - 55 °C, nesmí přesáhnout 60°C, pak neztuhne. Klasická želatina tuhne rychleji, tak při přípravě moučníku je třeba pracovat rychleji.

majda 2

12. 2. 2011 00:28

Děkuji všem!Dnes večer jsem měla doma prezentáčku výrobku,k pohoštění hostů jsem připravila tento zákusek,měla jsem s nim velký úspěch,všichni ho chválili.Kdysi dávno,ještě před revolucí,jsme si kupovali v práci,když měl někdo narozeniny,zákusek,citronový řez,objednávali jsme si je přímo z výrobny,teď už není vidět nikde,tak jsem chtěla něco podobného vytvořit,myslím,že jsem se originálu dost přiblížila a jestli ne,tak chutná taky skvělé,opravdu.Možná,že by to šlo z toho vitacitu a naší želatiny bezbarvé.Vkládám ještě fotku Galaretky višňové.

jahoda jahoda

11. 2. 2011 22:24

Krásný zákusek, nádhera. Kdybych věděla, že mi to tak krásně ztuhne, tak do toho jdu. Místo té galaretky asi naše želé zastudena a místo Hery bych dala máslo. Myslím, že to někdy risknu;-):-p:-K:yes:

hamus

11. 2. 2011 21:50

To je ovocné želé ne dortové,ale teď mě napadlo,myslíte,že by tu Galaretku ,nemohl nahradit třeba Tang nebo Vitacit rozpuštěný ve vodě a přidat do toho čirou želatinu? Také mě mrzí,že u nás není spousta věcí k dostání

mysulka mysulka

11. 2. 2011 21:08

:-p:yes: vypadají krásně, určitě jsou moc chutné:yes::-K

Jenny

11. 2. 2011 20:49

:yes::yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

11. 2. 2011 20:39

janek53, no, není to asi tak jednoduché s tou galaretkou, nestačí možná odkaz. My, co bydlíme blízko Polska si ho tam vklidu koupíme, jinak by jej měli mít v COOPU, když někam jedeme, vidím ten obchod dost často a pokud vím, mají v něm hodně polských výrobků. tady jde o to, zda to jde něčím nahradit a to si nejsem jistá, jestli třeba staží dortová želatina:-S

Irrena Irrena

11. 2. 2011 19:51

Je to moc krásný moučník:yes::yes:Na té fotce mi to připadá jako 2 vrstvy krému a navrch šlehačka:-?

rebeka rebeka

11. 2. 2011 19:38

janek53 janek53

11. 2. 2011 19:08

Taky nevím co jsou galaretky a neví to ani Wikipedia:-( +1:yes:

majda 2

11. 2. 2011 19:03

Galaretka je polská želatina,dostane se někdy koupit i u nás,hodně bývá v Lidlu.Má dobrou chuť v různých příchutích.Zapomněla jsem to tady napsát,kdyby to někdo neznal.Děkuji všem,za kladné hodnocení!

lila

11. 2. 2011 18:39

omyl-luxusní

lila

11. 2. 2011 18:37

prosím co jsou to ty galaretky? nejsem tak zkušená. Ale řezy jsou fakt luxsní.

JanaDorazinova JanaDorazinova

11. 2. 2011 17:58

Majdi, to je nádherný zákusek!! Docela dost pracný, ale výsledek vypadá úžasně:-p:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: citronové řezy citronovy zakusek citronový krém na řezy citronový řez citronová galaretka citronové řezy s ořechy citronové zákusky dunajské citronové řezy řezy s galaretkou moje 02 citronová želatina recepty z galaretky citronové řezy recept moučníky a řezy recepty citronové řezy se šlehačkou citronové galaretky citronové galaretka šlehačka s galaretkou řezy z galaretky zákusek z vitacitu

Suroviny: bílek, cukr krupice, mouka polohrubá, ořechy vlašské, prášek do pečiva, tuk hera, vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, galaretka, jogurt bílý, šlehačka, tvaroh ve vaničce, cukr, šťáva citronová

TopRecepty.cz

Moje citronové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZW3Q