Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččina podmaslanka

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

6. 4. 2009 20:28

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie2 959 kJ / 707 kcal
Bílkoviny52,15 g
Tuky27,66 g
Vláknina0,74 g
Cholesterol 339 mg
Sodík 964 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy62,05 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Podmaslanku zbožňuji od útlého mládí, kdy mi ji vařívala babička. Dělával jsem ji i z domácího mléka, které jsem nechal s kouskem chlebové střídky zkysnout. Polévku jsem dnes servíroval na talíři, z kterého ji babička jídávala.

Kopr používám mražený. Omytý a okapaný kopr otrhám a natlačím do skleničky s obsahem cca 2 dcl. Dám zamrazit. Před použitím zmrazený kopr vidličkou ve sklínce zamíchám(samozřejmě množství, které budu potřebovat), kopr se uvolní a současně i poláme, a můžu ho ze skleničky vysypat. Zbytek zavíčkuji a dám zpět do mrazáku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

tejaja

8. 1. 2021 09:38

Jitka63: Podmáslí=cmar ;-)

Dajda

8. 1. 2021 08:40

Jitka63: Slovensky cmar? :-) https://sk.wikipedia.org/wiki/Cmar

Jitka63

8. 1. 2021 07:46

Poprosim čo je podmásli?Dakujem

Mazurka

15. 6. 2018 15:39

:yes:

Maryje

27. 1. 2018 18:01

Recept je pro mne také spojen s nostalgickou vzpomínkou nejen na babičku, ale i na dobu, kdy jsme chovali kravičku nebo dvě a užívali si domácího mléka, tvarohu, podmáslí apod. Hlavně v létě jsme tuto výbornou polévku měli velmi často, jen s tím rozdílem, že babička uvařila brambory vcelku zvlášť (aby byly i jako příloha ke druhému chodu) a každý si v talíři rozkrájel brambory a zalil polévkou, do které babička nedávala česnek a kopr někdy nahradila nebo doplnila pažitkou. Dávám zasloužený bod.

rimanka

2. 7. 2017 11:47

Dekuji za recept. Prave jsem ji dovarila, je vynikajici. Dychla na me nostalgie detstvi. Recepty babicek jsou vzdycky nej...

Mirka

27. 6. 2017 20:55

výborná polévka:yes:

toprecepty.cz

5. 10. 2016 11:36

Jenda1: U někteých receptů jsme název upravili, aby byly lépe dohledatelné. Tento recept je skvělý a hodně oblíbený. Bohužel názvy jako "Babiččina dobrota, Honzova pochoutka, Moje domácí bašta" atd. nikdo nikdy nevyhledává, proto jsou takové recepy často zapadnuté a to je škoda. Nicméně chápu, nebudeme už do názvů zasahovat.

Jenda1

4. 10. 2016 18:02

Mohl by mi někdo s "adminů" vysvětlit, proč byl změněn název receptu? K tomuto receptu mám citovou vazbu a na talíři, který je na mé původní fotce, mi babička podmaslanku servírovala. Samozřejmě Naďčinu fotku tam nechávám, protože je skvělá.

Persica

4. 10. 2016 11:45

Určitě skvělá polévka, ale rozhodně bych kopr nevařila, ale dala jej až do hotové polévky, jinak strattí nejen skoro všechny vitaminy a hodnoty bylinky, ale i chut. A jak je známo, mouku je nutné vařit 20 minut, aby byla dobře stravitelná a nepůsobila všelijaké alergie a nesnášenlivosti. :-K

leep1

22. 10. 2014 18:47

Rychlá, dobrá, zdravá a levná polévka:-K

vesmína

12. 9. 2013 09:18

do polévky možno přidat kroupy ,nakonec smetanu. tady se jí říká rozmíchaná. CIBULE,KMÍN.

hasic

3. 8. 2013 14:56

Nakonec jsem tam přidal 3 PL cukru a citrónovou šťávu, aby to připomínalo koprovku, jinak je to prostě ohřátý podmáslí, víceméně bez chuti:-S

Jenda1

5. 5. 2012 20:09

rebeka:Nadi, jsem rád, že polévka chutnala:-p:-p:-p a dík za krásné fotky:yes::yes::-K:-!

rebeka

5. 5. 2012 13:25

Jendo, moc ti děkuju za připomenutí této polévky:-K:-K téměř stejně ji dělávala moje zlatá maminka:-K:-K:-K, a taky si vzpomínám, jak říkala, ať ji míchám pořádně, že se ráda připaluje:-):-) maminka nedávala česnek.. to je jediný rozdíl:-)
já jsem ho dnes dala a moc si pochutnala:-p:-p
posílám další bodík a obrázky.. ovšem.. polévky jaksi fotím nerada:-//.. jsou takové nefotogenické:-8:-D.. podle toho mé fotky taky vypadají:-D:-D:-D takže pokud budeš chtít, smáznu je;-)
rébí ještě jednou děkuje:yes::yes:

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: polévka z podmáslí koprová polévka od babičky jak zamrazit kopr podmáslová polévka babicciny recepty kyselka polévka jelení jazyk houba recept polívka z podmáslí polévka kyselka kyselka recept recepty z masa které jsou u nás už zapomenutý jak zmrazit kopr libeček použití jelení jazyk houba polévka z kefíru koprová polévka z podmáslí jelení jazyk houba recepty recepty koprová polévka od babičky podmáslová polévka s koprem polívka kyselka

Suroviny: podmáslí, brambory typ a, česnek, kopr, kmín celý, koření, pepř celý, bobkový list, sůl, mouka hladká, vejce, máslo

TopRecepty.cz

Babiččina podmaslanka

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k57N