Velikonoční sušenky
Pro ty nejmenší koledníky můžete připravit křehké velikonoční sušenky z lineckého těsta, spojené rybízovou zavařeninou. Upečené sušenky ozdobíme přibarveným fondánem dle vlastní fantazie, které se meze opravdu nekladou.
Postup přípravy
Krok 1: Z hladké mouky, změklého másla, moučkového a vanilkového cukru, žloutků a nastrouhané citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v ledničce aspoň 1 hodinu odpočinout.
Krok 2: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.
Krok 3: Pak na vále posypaném hladkou moukou vyválíme placku o síle zhruba 3 mm a tvořítkem vykrajujeme kolečka a čtverečky. Skládáme na připravený plech.
Krok 4: Plech vložíme do trouby a pečeme na 180 °C zhruba 10 minut do zrůžovění. Po upečení necháme vychladnout a poté slepíme rybízovou zavařeninou.
Krok 5: Fondán nastrouháme a rozmícháme s malým množstvím vody na hustou polevu. Přibarvíme potravinářskými barvivy a slepené tvary podle vlastní fantazie ozdobíme. Po zaschnutí můžeme ihned podávat.
Zveřejněno 10. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční sušenky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VO0jX
Moje poznámka
Velikonoční sušenky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VO0jX
Nejnovější recepty
Kuřecí paličky ve slanině
Přidáno před 1 hodinou
Fazolový salát s mrkví a párkem
Přidáno před 9 hodinami
Batátová kaše
Přidáno před 10 hodinami
Krkovička s dýňovo-bramborovou kaší
Přidáno před 10 hodinami
Masová směs Mexiko
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí kousky s dýňovým pyré vhodné pro diabetiky
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníčky, které jsou hned měkké
Atilla před 1 hodinou
Nadýchaná banánová buchta
brtna před 9 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
brtna před 9 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
brtna před 9 hodinami
Babiččina fazolačka
Marierosulkova před 10 hodinami
Rýžový nákyp s broskvemi
KetyHu před 11 hodinami
Vepřové plátky s krůtími játry a fazolkami
adelaku před 12 hodinami
Sekaná v anglické slanině
poirotka před 12 hodinami
Pečené brambory s masem a žampióny
Veritaska před 14 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
žloutek,
kůra citronová,
fondán,
zavařenina rybízová,
potravinářské barvivo
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.