Velikonoční motýli

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: zhruba 2 hodiny 2 motýli Moučníky , Kynuté 32 názorů

Suroviny

600 g polohrubá mouka
20 g droždí
1 hrnek mléka
4 žloutky
2 polévkové lžíce cukru
kousek muškátového oříšku
1 vanilkový cukr
citronová kůra
3 dcl oleje - nebo másla
žloutek na potření
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, pak suché ingredience. Vykynuté těsto rozdělíme napůl-z každého bude jeden motýl.

  2. Obě poloviny nakrájíme na 5 dílů. Každý pramen rozválíme asi na 50 cm. Rozkrojíme na 3 díly a upleteme copy.

  3. Každý cop vytvarujeme přímo na plechu do požadovaného tvaru křídla, doprostřed upleteme tělíčko. Z kousku těsta vytvarujeme hlavičku a pak ještě 2 tenká tykadélka.

  4. Na plechu necháme ještě tak 15 minut kynout, pak potřeme žloutkem a pečeme ve vyhřáté troubě cca 15 minut na 200 stupňů.

Poznámka

Zdroj- Chvilka v kuchyni paní Alena Brožová.

POZOR!!! Těsto je změněno. Původní těsto od paní Brožové je řídké!! Je z hladké mouky. Použila jsem své kynuté osvědčené těsto.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 145 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Velikonoční motýli

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: nejlepší recept na makového beránka dort ve tvaru motýla motyli z plechu velikonocni motylci dort tvaru motýla perníček motýl mazancový beránek motýl z těsta fotky motýlů recept na motýlí řezy motyl z kynuteho testa velikonoční chvilka pro tebe motylci recept velikonoční perníčky motyl sušenky ve tvaru motylu jana a anna medovnicky.sk motýl perníčky motyli recepty velikonoční z kynutého těsta kynutí zajičci