Piškotový beránek II
Velikonoční beránek ve své nejjednodušší podobě – tradiční piškotový. Pokud s pečením teprve začínáte, tento beránek je skvělou volbou. Stačí dodržet pár pravidel a beránek se určitě podaří. Tohoto beránka stihnete upéct doslova na poslední chvíli.
Suroviny pro 1 kus
1 beránková forma
1kus
Postup přípravy
Krok 1: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh.
Krok 2: V druhé misce vyšleháme žloutky s cukrem. Do žloutkové pěny po chvilce přidáme horkou vodu a ještě chviličku šleháme. Do vyšlehaných žloutků zlehka vmícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem a pevný sníh z bílků.
Krok 3: Těsto nalijeme do máslem pečlivě vymazané a strouhankou vysypané formy na beránka.
Krok 4: Pečeme v předehřáté troubě na 175 °C, přibližně 40-45 minut.
Zveřejněno 12. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Piškotový beránek II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o26WX
Moje poznámka
Piškotový beránek II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o26WX
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 11 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 13 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 21 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
bodie před 7 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 9 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 9 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 11 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 11 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 11 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 11 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 12 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 12 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 12 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
voda,
mouka hladká,
kypřící prášek do pečiva,
máslo,
strouhanka
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.