Škvarky z DP

Vaclav Fronek Kuchař: Vaclav Fronek

Domácí pekárna 24 názorů

Suroviny

Vepřový špek -syrový
Trochu vody
Špetka celého kmínu
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na jednu várku nakrájíme asi 750-1000 g syrového špeku na přibližně velké kostičky asi 15 - 20 mm velké (čím jsou kostky větší, tak se musejí v druhém cyklu škvařit déle).

  2. Várku dáme do DP a nalijeme cca 1-2 lžíce vody.

  3. Dáme špetku celého kmínu.

  4. DP zavřeme a škvaříme i s háky programem 9 = marmeláda.

  5. Máčknem START. A je to.

Poznámka

Je - li po ukončení programu podle nás a ochutnání škvarků ještě málo, opakuji program znovu, ale s tím rozdílem, že si již hlídám čas. Podle velikost škvarků a druhu sádla je to ještě asi 15 - 25 minut. Pak STOP. POZOR abychom to nepřehnali a škvarky nezhořkly. Otevřu DP a po částečném vychladnutí sádlo scedím.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Škvarky z DP

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Matesak: dělala jsem to mnohokrát v pekárně,ale nezasmárdla,po vyškvaření sádla,bylo vždy nejlépe tam dát těsto na chleba a ten pak byl vynikající.;-)Takže nemusíš se bát,že by pekárna byla cítit.;-)

    Odpovědět

  • Matesak Matesak

    Můžu se prosím zeptat, nezasmrádla Vám potom pekárna, když výpary nemají kam odcházet?

    Odpovědět

  • misapotu misapotu

    Bezvadné! :yes:

    Odpovědět

  • Besinka35 Besinka35

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    dělám sádlo v pekárně už 3 roky.pekárna funguje.Určitě se nemá co pokazit. Po sádle upeču chleba a to je teprv dobrotka.:yes:

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek(autor receptu)

    Pistkodtko. Trvá to mnohem déle. Máš pravdu. Ale ber ten půvab v tom, že to nemusíš hlídat, míchat, stát u hrnce a že to nepřipálíš, když nejsi přímo hajdalák a tím nejsou škvarky hořké a sádlo není moc tmavé. Zkrátka vyloženě mužská záležitost.

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    pishkotka:já jsem dnes opět dělala též a bylo to super;-)já tedy mám program na marmeládu něco přes hodinku,pak odeberu vyškvařené sádlo a zapnu program ještě jednou a už jen tak na 15minutek a je hotovo;-)Přesně jak píše Václav v receptu.Jelikož máme rádi škvarky spíše měkčí,tak už nic nepeču;-)

    Odpovědět

  • pishkotka pishkotka(neregistrovaná)

    tak nevím, rozjela jsem to synchro v DP a v hrnci, že to pak porovnám, jelikož jsem škvarčila poprvé. V hrnci bylo +- za hodinku hotovo a v pekče to trvalo 3 hodiny (2a půl na program marmeláda a půl ještě pečení). Buď mám zvláštní pekču nebo nevím, a chuť mi přijde nastejno...:-/

    Odpovědět

  • marcelka395 marcelka395

    Já jsem včera také prvně zkoušela,nejprve jsem dala program marmeláda a potom program pečení;-)dávám bodík a dovoluji si přidat fotku:-8;-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Dnes jsem dělala prvně sádlo v pekárně, dopadlo to výborně a už jinak dělat nebudu;-)Nemusí se stát u plotny a míchat.A hlavně není pach po celém bytě,je to super vychytávka;-)+1:yes:dovolím si přidat fotečky;-)

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Václave, v pekárně škvařím sádlo již dva roky a je stále funkční, vůbec mě nenapadlo, že by se poškodila - vždyť udržuje svoji teplotu a to sliji sádlo a škvarky dopékám na program pečení, aby byly křupavé. Sýdlo i škvarečky jsou výborné a nestojím u hrnce a nemíchám a nemíchám :yes::-D

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    teda to někdy vyzkouším dík za tip:yes:

    Odpovědět

  • bohdana bohdana

    Dnes jsem vyskoušela a moc spokojena.DP vydržela a doufam,že

    ještě vydrži moc děkuji

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Však ano, Vašku....na škvarky z pečky jsem se těšila, ale pak jsem, náhodou, četla tuhle info, a protože se mi to nezdálo (škvaření sádla v DP je doporučováno), zeptala jsem se kamarádky, která má o DP mnohem širší přehled, než já (zabývá se i testováním DP různých značek). No a po jejím potvrzení, že to četla taky a proto taky sádlo v pečce nedělá, jsem od škvaření upustila....nemusím mít všecko, že?;-)
    Psala jsem to pro ty, kteří by se z jakéhokoliv důvodu mohli bát zničení (poškození) formy. Berte to, prosím, jako další z řady informací, na které budete (nebo nebudete :-) ) brát zřetel.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Neholdujem ani masti, ani oškvarkom, ale podľa rady Vaška som vyprážala, samozrejme v pekárni a musím len a len chváliť:yes::yes::yes: Jednoducho som neodolala.
    Prvotriedne, v pohode a bezproblémovo. Vašku, ešte raz verejná vďaka ;-):-D:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: skvareni sadla v domaci pekarne výroba škvarku skvarky škvařené sádlo z domácí pekárny výroba domácích škvarků škvaření sádla v pekárně škvarky recept škvarky z domácí pekárny výroba škvarek škvarky v domácí pekárně domácí sádlo skvarky vyroba recept na škvarky domaci skvarky domácí pekárna škvaření sádla skvareni sadla domácí škvařené sádlo domaci vyroba skvarku jak se delaji skvarky škvaření sádla recept

Zapomněl/a jsem heslo