Škvarky z DP

Vaclav Fronek Kuchař: Vaclav Fronek

Domácí pekárna 24 názorů

Suroviny

Vepřový špek -syrový
Trochu vody
Špetka celého kmínu
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na jednu várku nakrájíme asi 750-1000 g syrového špeku na přibližně velké kostičky asi 15 - 20 mm velké (čím jsou kostky větší, tak se musejí v druhém cyklu škvařit déle).

  2. Várku dáme do DP a nalijeme cca 1-2 lžíce vody.

  3. Dáme špetku celého kmínu.

  4. DP zavřeme a škvaříme i s háky programem 9 = marmeláda.

  5. Máčknem START. A je to.

Poznámka

Je - li po ukončení programu podle nás a ochutnání škvarků ještě málo, opakuji program znovu, ale s tím rozdílem, že si již hlídám čas. Podle velikost škvarků a druhu sádla je to ještě asi 15 - 25 minut. Pak STOP. POZOR abychom to nepřehnali a škvarky nezhořkly. Otevřu DP a po částečném vychladnutí sádlo scedím.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Škvarky z DP

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Matesak: dělala jsem to mnohokrát v pekárně,ale nezasmárdla,po vyškvaření sádla,bylo vždy nejlépe tam dát těsto na chleba a ten pak byl vynikající.;-)Takže nemusíš se bát,že by pekárna byla cítit.;-)

    Odpovědět

  • Matesak Matesak

    Můžu se prosím zeptat, nezasmrádla Vám potom pekárna, když výpary nemají kam odcházet?

    Odpovědět

  • misapotu misapotu

    Bezvadné! :yes:

    Odpovědět

  • Besinka35 Besinka35

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    dělám sádlo v pekárně už 3 roky.pekárna funguje.Určitě se nemá co pokazit. Po sádle upeču chleba a to je teprv dobrotka.:yes:

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek(autor receptu)

    Pistkodtko. Trvá to mnohem déle. Máš pravdu. Ale ber ten půvab v tom, že to nemusíš hlídat, míchat, stát u hrnce a že to nepřipálíš, když nejsi přímo hajdalák a tím nejsou škvarky hořké a sádlo není moc tmavé. Zkrátka vyloženě mužská záležitost.

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    pishkotka:já jsem dnes opět dělala též a bylo to super;-)já tedy mám program na marmeládu něco přes hodinku,pak odeberu vyškvařené sádlo a zapnu program ještě jednou a už jen tak na 15minutek a je hotovo;-)Přesně jak píše Václav v receptu.Jelikož máme rádi škvarky spíše měkčí,tak už nic nepeču;-)

    Odpovědět

  • pishkotka pishkotka(neregistrovaná)

    tak nevím, rozjela jsem to synchro v DP a v hrnci, že to pak porovnám, jelikož jsem škvarčila poprvé. V hrnci bylo +- za hodinku hotovo a v pekče to trvalo 3 hodiny (2a půl na program marmeláda a půl ještě pečení). Buď mám zvláštní pekču nebo nevím, a chuť mi přijde nastejno...:-/

    Odpovědět

  • marcelka395 marcelka395

    Já jsem včera také prvně zkoušela,nejprve jsem dala program marmeláda a potom program pečení;-)dávám bodík a dovoluji si přidat fotku:-8;-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Dnes jsem dělala prvně sádlo v pekárně, dopadlo to výborně a už jinak dělat nebudu;-)Nemusí se stát u plotny a míchat.A hlavně není pach po celém bytě,je to super vychytávka;-)+1:yes:dovolím si přidat fotečky;-)

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Václave, v pekárně škvařím sádlo již dva roky a je stále funkční, vůbec mě nenapadlo, že by se poškodila - vždyť udržuje svoji teplotu a to sliji sádlo a škvarky dopékám na program pečení, aby byly křupavé. Sýdlo i škvarečky jsou výborné a nestojím u hrnce a nemíchám a nemíchám :yes::-D

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    teda to někdy vyzkouším dík za tip:yes:

    Odpovědět

  • bohdana bohdana

    Dnes jsem vyskoušela a moc spokojena.DP vydržela a doufam,že

    ještě vydrži moc děkuji

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Však ano, Vašku....na škvarky z pečky jsem se těšila, ale pak jsem, náhodou, četla tuhle info, a protože se mi to nezdálo (škvaření sádla v DP je doporučováno), zeptala jsem se kamarádky, která má o DP mnohem širší přehled, než já (zabývá se i testováním DP různých značek). No a po jejím potvrzení, že to četla taky a proto taky sádlo v pečce nedělá, jsem od škvaření upustila....nemusím mít všecko, že?;-)
    Psala jsem to pro ty, kteří by se z jakéhokoliv důvodu mohli bát zničení (poškození) formy. Berte to, prosím, jako další z řady informací, na které budete (nebo nebudete :-) ) brát zřetel.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Neholdujem ani masti, ani oškvarkom, ale podľa rady Vaška som vyprážala, samozrejme v pekárni a musím len a len chváliť:yes::yes::yes: Jednoducho som neodolala.
    Prvotriedne, v pohode a bezproblémovo. Vašku, ešte raz verejná vďaka ;-):-D:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: skvareni sadla v domaci pekarne výroba škvarku skvarky škvařené sádlo z domácí pekárny výroba domácích škvarků škvaření sádla v pekárně škvarky recept škvarky z domácí pekárny výroba škvarek škvarky v domácí pekárně domácí sádlo skvarky vyroba recept na škvarky domaci skvarky domácí pekárna škvaření sádla skvareni sadla domácí škvařené sádlo domaci vyroba skvarku jak se delaji skvarky škvaření sádla recept