

Škvarky z DP
Suroviny
- Vepřový špek -syrový
- Trochu vody
- Špetka celého kmínu
Postup přípravy receptu
Na jednu várku nakrájíme asi 750-1000 g syrového špeku na přibližně velké kostičky asi 15 - 20 mm velké (čím jsou kostky větší, tak se musejí v druhém cyklu škvařit déle).
Várku dáme do DP a nalijeme cca 1-2 lžíce vody.
Dáme špetku celého kmínu.
DP zavřeme a škvaříme i s háky programem 9 = marmeláda.
Máčknem START. A je to.
Poznámka od kuchařky
Je - li po ukončení programu podle nás a ochutnání škvarků ještě málo, opakuji program znovu, ale s tím rozdílem, že si již hlídám čas. Podle velikost škvarků a druhu sádla je to ještě asi 15 - 25 minut. Pak STOP. POZOR abychom to nepřehnali a škvarky nezhořkly. Otevřu DP a po částečném vychladnutí sádlo scedím.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Škvarky z DP
-
Matesak: dělala jsem to mnohokrát v pekárně,ale nezasmárdla,po vyškvaření sádla,bylo vždy nejlépe tam dát těsto na chleba a ten pak byl vynikající.
Takže nemusíš se bát,že by pekárna byla cítit.
-
Můžu se prosím zeptat, nezasmrádla Vám potom pekárna, když výpary nemají kam odcházet?
-
Bezvadné!
-
-
dělám sádlo v pekárně už 3 roky.pekárna funguje.Určitě se nemá co pokazit. Po sádle upeču chleba a to je teprv dobrotka.
-
Pistkodtko. Trvá to mnohem déle. Máš pravdu. Ale ber ten půvab v tom, že to nemusíš hlídat, míchat, stát u hrnce a že to nepřipálíš, když nejsi přímo hajdalák a tím nejsou škvarky hořké a sádlo není moc tmavé. Zkrátka vyloženě mužská záležitost.
-
pishkotka:já jsem dnes opět dělala též a bylo to super
já tedy mám program na marmeládu něco přes hodinku,pak odeberu vyškvařené sádlo a zapnu program ještě jednou a už jen tak na 15minutek a je hotovo
Přesně jak píše Václav v receptu.Jelikož máme rádi škvarky spíše měkčí,tak už nic nepeču
-
tak nevím, rozjela jsem to synchro v DP a v hrnci, že to pak porovnám, jelikož jsem škvarčila poprvé. V hrnci bylo +- za hodinku hotovo a v pekče to trvalo 3 hodiny (2a půl na program marmeláda a půl ještě pečení). Buď mám zvláštní pekču nebo nevím, a chuť mi přijde nastejno...
-
Já jsem včera také prvně zkoušela,nejprve jsem dala program marmeláda a potom program pečení
dávám bodík a dovoluji si přidat fotku
-
Dnes jsem dělala prvně sádlo v pekárně, dopadlo to výborně a už jinak dělat nebudu
Nemusí se stát u plotny a míchat.A hlavně není pach po celém bytě,je to super vychytávka
+1
dovolím si přidat fotečky
-
Václave, v pekárně škvařím sádlo již dva roky a je stále funkční, vůbec mě nenapadlo, že by se poškodila - vždyť udržuje svoji teplotu a to sliji sádlo a škvarky dopékám na program pečení, aby byly křupavé. Sýdlo i škvarečky jsou výborné a nestojím u hrnce a nemíchám a nemíchám
-
teda to někdy vyzkouším dík za tip
-
Dnes jsem vyskoušela a moc spokojena.DP vydržela a doufam,že
ještě vydrži moc děkuji -
Však ano, Vašku....na škvarky z pečky jsem se těšila, ale pak jsem, náhodou, četla tuhle info, a protože se mi to nezdálo (škvaření sádla v DP je doporučováno), zeptala jsem se kamarádky, která má o DP mnohem širší přehled, než já (zabývá se i testováním DP různých značek). No a po jejím potvrzení, že to četla taky a proto taky sádlo v pečce nedělá, jsem od škvaření upustila....nemusím mít všecko, že?
Psala jsem to pro ty, kteří by se z jakéhokoliv důvodu mohli bát zničení (poškození) formy. Berte to, prosím, jako další z řady informací, na které budete (nebo nebudete) brát zřetel.
-
Neholdujem ani masti, ani oškvarkom, ale podľa rady Vaška som vyprážala, samozrejme v pekárni a musím len a len chváliť
Jednoducho som neodolala.
Prvotriedne, v pohode a bezproblémovo. Vašku, ešte raz verejná vďaka