Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Biskupský beránek

Na jeden ze symbolů Velikonoc, beránka, má každá hospodyňka svůj osvědčený recept. Pokud máte rádi biskupský chlebíček, pak vám zajisté přijde k chuti tento beránek plný kandovaného ovoce, ozdobený čokoládovou polevou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Formu na beránka vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Krok 2: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky, máslo a cukr utřeme do pěny. Střídavě přidáváme mléko a moukou smíchanou s kypřicím práškem. Poté přimícháme kandované ovoce a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Krok 3: Do připravené formy nalijeme těsto. Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C necelou hodinu. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do beránka a po vytažení musí být suchá, bez drobečků. Krok 4: Po upečení beránka vyklopíme a necháme vychladnout. Nakonec jej ozdobíme čokoládovou polevou.

TIP: Jak udělat čokoládu na polévání?

Zveřejněno 18. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Biskupský beránek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ER6o0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Biskupský beránek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ER6o0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, máslo, cukr krystal, mléko, mouka polohrubá, kypřící prášek, ovoce kandované, máslo, mouka hrubá, poleva čokoládová

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu