Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Beránek biskupský

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Odeta Wollmanova

Středně náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Krásně ozdobený barevný beránek, politý čokoládou, který udělá velikonoční radost nejenom dětem. Pokud vám těsto zbyde, můžete ho upotřebit ještě do malých formiček třeba na muffiny.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 073 kJ /
3 603 kcal
Bílkoviny68,73 g
Tuky197,84 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 1,50 g
Sodík 934 mg
Sůl2,66 g
Sacharidy371,87 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Formu na beránka vymažeme tukem a vysypeme polohrubou moukou.
Předehřejeme troubu na 170 °C. Krok 2: Rozklepneme vejce a oddělíme bílky a žloutky.
Ze čtyř bílků, poloviny cukru a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Krok 3: Změklé máslo ušleháme se zbytkem cukru do pěny, přidáme žloutky a rum. Postupně přidáme sníh a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Někdy pár lžic mouky zbyde, když se špatně vmíchává. Krok 4: Těsto naplníme do vymazané a vysypané formy.
Z této dávky mi vyjde forma 1,5 l a 3-4 muffiny nebo malý beránek, zajíček. Krok 5: Pečeme ve předehřáté troubě asi 45 minut na 170 °C. Po této době sundávám víko formy a nechávám v horké troubě asi 10 minut.
Po vytažení nechám beránka asi 20 minut ve formě vychladnout, aby mu neupadla hlava. Pokud chceme polévat, ihned potřeme řídkou marmeládou (rybízovou, višňovou), na teplém se lépe roztírá. Krok 6: Vychladlého beránka polijeme polevou dle chuti nebo pocukrujeme.

TIP: Jak udělat polevu z čokolády na vaření

Zveřejněno 12. 4. 2020

Poznámka autorky Odeta…

Přeji všem kuchařkám, kuchařům a milovníkům kuchyně veselé Velikonoce, hodně zdraví a optimismu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Beránek biskupský

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E39g

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Beránek biskupský

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E39g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Luxusní 🤤

Suroviny:
vejce, cukr krupice, sůl, máslo, rum, mouka hladká, prášek do pečiva, čokoláda, ořechy sekané, tuk, mouka, cukr moučkový, marmeláda, poleva čokoládová

Přidat fotografie receptu