

Biskupský beránek II.
Suroviny Klasická kameninová forma
- 220 g hladké mouky
- 150 g moučkového cukru
- 5 vajec
- 1/2 prášku do pečiva
- 130 g Hery
- 30 g másla (poměr Hery a másla lze libovolně měnit)
- 2 lžíce mletých ořechů
- 1/4 hrnku rozinek
- rum (tak aby rozinky byly potopené)
- čokoláda (dle chuti)
Postup přípravy receptu
Vejce oddělíme na bílky a žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. V další misce utřeme vejce, moučkový cukr, Heru a máslo. Potom přidáme mouku, prášek do pečiva, ořechy, rozinky a čokoládu. Důkladně spojíme hnětačem.
Nakonec opatrně vmícháme sníh a těsto vlijeme do řádně vymazané formy. Pečeme při teplotě cca 160-170°C vyhřáté troubě 45-50 minut. Hotového beránka můžeme zdobit čokoládovou polevou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Biskupský beránek II.
-
Ahoj, beránek vypadá dobře, určitě i chutná. Pokud máte těsto suché, přidejte kyselé mléko - já přidávám podmáslí,zvláční těsto a je i chuťově lepší...
-
Tak jsme ho ochutnali a je dobrý, ale trošku suchý. Jestli to třeba má někdo raději mastnější, tak si bude muset přidat více tuku.
-
Mili: Já vím, ale my ho nemáme rádi.
-
Mimochodem,do biskupského patří kandované ovoce, jinak to biskupský není...
-
Jana Remkova: Samozřejmě, že můžeš. Já ten poměr udělala takto, ale je to fuk. Jak se říká: "Proti gustu, žádný dišputát."
-
-
Jano..jasně,že můžeš dát místo másla heru.
-
Proč nemůžu dát pouze heru, nebo jen máslo??