Nádivka podle naší babičky
Velikonoční svátky jsou spojené se spoustou různých sladkých, ale také slaných dobrot. Nádivka, plná uzeného masa a okořeněná špetkou muškátového oříšku, patří mezi ně. Připravte tuto velikonoční delikatesu dle vyzkoušeného rodinného receptu.
Postup přípravy
Mléko rozšleháme s vývarem , máslem se žloutky, osolíme a opepříme. Krok 3: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Mléko rozšleháme s vývarem, máslem, žloutky, osolíme, opepříme a nalijeme na rohlíky. Krok 4: Přidáme uzené maso, petrželku nasekáme a také přidáme společně se špetkou muškátového oříšku. Nakonec opatrně vmícháme bílkový sníh. Krok 5: Pekáč vymažeme máslem a naplníme nádivkou. Vložíme do trouby a pečeme zhruba 40 minut na 190 °C.
Zveřejněno 19. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nádivka podle naší babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1wBAP
Moje poznámka
Nádivka podle naší babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1wBAP
Nejnovější recepty
Jednoduché řezy s kakaovým krémem
Přidáno před 2 hodinami
Toast à la turecká vejce cilbir
Přidáno před 22 hodinami
Brambory v pažitkové omáčce se sýrem
Přidáno 30. 5. 2025 15:37
Velká holubka
Přidáno 30. 5. 2025 15:25
Zapečená cuketa v alobalu
Přidáno 30. 5. 2025 15:16
Pljeskavice s lečem
Přidáno 30. 5. 2025 15:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Sima1996 před 14 minutami
Svíčková na smetaně
Rebeca před 28 minutami
Japonská polévka miso s uzeným tofu
trdlo před 1 hodinou
Rychlé krémové špagety
DanyDong před 1 hodinou
Buchta Rozbouřené moře
Nanina před 2 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
BarboraToni před 2 hodinami
Polévka frankfurtská s párkem a bramborem
smidrs před 3 hodinami
Smetanovo-ořechová bábovka s jablky
Ennia před 3 hodinami
Falešný španělský ptáček
Skrabi před 3 hodinami
Suroviny:
rohlík,
krkovice uzená,
maso uzené,
mléko,
máslo,
vejce,
petrželka,
ořech muškátový,
máslo
Komentáře (1)