Japonská polévka miso s uzeným tofu
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 094 kJ / 261 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,62 g |
Tuky | 5,97 g |
Vláknina | 27,22 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 549 mg |
Sůl | 1,18 g |
Sacharidy | 22,71 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 1. 2024 15:58
Pacesko: Miso je tradiční výrobek, kdy se sójové boby smíchají se solí a fermentačním činidlem koji a ve velkých dřevěných sudech nechají kvasit. Ke zmíněným základním surovinám se většinou přidává ještě obilovina, nejčastěji rýže a ječmen.
25. 1. 2024 14:12
Tonja: Nemusíte nutně použít wakame. Můžete použít jakoukoliv řasu, vhodné jsou kupříkladu hnědé nebo černé řasy na sushi.
25. 1. 2024 14:08
Malá oprava- miso není název polévky, ale pasty. Dělá se fermentací rýže s jinými (různě) obilovinami a speciální snetí.
Jestli se v něm mají uchovat vitaminy a minerály, miso se vmíchává do polévky (jakékoliv) až před podáváním a přímo do talíře. V podstatě se to dělá tak, že na stolu je miska s miso a každý si pridá sám.
Jestli se v něm mají uchovat vitaminy a minerály, miso se vmíchává do polévky (jakékoliv) až před podáváním a přímo do talíře. V podstatě se to dělá tak, že na stolu je miska s miso a každý si pridá sám.
29. 3. 2021 13:39
1) Tuto polévku občas dělám, máme ji rádi. Bohužel vnoučata nesnáší řasu wakame, takže jen občas, když nejsou doma.
2) Chtěl jsem před pár lety ochutnat originál, tak jsme zašli v Salzburku do japonské restaurace, která hlásala, že v ní vaří kuchař z Japonska originální japonská jídla. Polévka byla zahuštěná údajně luštěninovou moukou bylo v ní i trochu nějakých těstovin, zelenina byla nakrájená nadrobno. Byla vynikající, mně se tak dobrá ještě nepovedla.
2) Chtěl jsem před pár lety ochutnat originál, tak jsme zašli v Salzburku do japonské restaurace, která hlásala, že v ní vaří kuchař z Japonska originální japonská jídla. Polévka byla zahuštěná údajně luštěninovou moukou bylo v ní i trochu nějakých těstovin, zelenina byla nakrájená nadrobno. Byla vynikající, mně se tak dobrá ještě nepovedla.
21. 3. 2020 12:49
Myslím, že k dokonalosti Vaší polévky miso chybí ještě lžička rybí omáčky.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Maková náplň nastavená
Přidáno před 5 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 8 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 10 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 11 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno 18. 4. 2024 19:14
Právě bylo uvařeno:
Slané tyčinky s Ementálem
olik16 uvařila před 1 hodinou
Tvarůžková směs na topinky
kulaslf uvařila před 1 hodinou
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 3 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 4 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 5 hodinami
Zapečená kuřecí prsa se žampiony a nivou
Marylka uvařila před 6 hodinami
Domácí chleba z trouby
Iveta17 uvařila před 7 hodinami
Hrbaté maso
Leona P. uvařila před 7 hodinami
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 7 hodinami
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 8 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: miso tofu miso tofu polévka recept čočkova polévka s z tofu japonská zeleninová polévka tofu miso polevka růžičková kapusta s uzeným tofu japonske polevky polevka smiso s tofo miso tofu polévka čočková polévka s uzeným tofu miso s tofu miso polevka s tofu miso polévka s lososem a tofu polevka miso tofu polévka miso tofu recept polévka miso s tofu polévka miso recepty z tofu
Suroviny: vývar zeleninový, pasta miso, mrkev, celer, pórek, tofu uzené, houby shiitake
Japonská polévka miso s uzeným tofu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bj6X
5 názorů