Jemné domácí houskové knedlíky
Recept ještě nebyl hodnocenRecept na nejoblíbenější českou přílohu, houskové kynuté knedlíky, je popsán srozumitelně a podrobně i pro toho, kdo zatím nemá velké zkušenosti s vařením. Domácí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 391 kJ / 333 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
Tuky | 2,50 g |
– nasycené | 0,75 g |
– nenasycené | 1,25 g |
–– mononenasycené | 0,50 g |
–– polynenasycené | 0,75 g |
––– omega 3 | 0,18 g |
Vláknina | 5,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 725 mg |
Sůl | 1,75 g |
Sacharidy | 65,00 g |
– cukry | 5,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Recept na nejoblíbenější českou přílohu, houskové kynuté knedlíky, je popsán srozumitelně a podrobně i pro toho, kdo zatím nemá velké zkušenosti s vařením. Domácí…
Výborná česká příloha k mnoha omáčkám i pečením je karlovarský knedlík. Recept je hezky rozepsaný pro ty, kdo knedlík vaří poprvé. Zkuste použít potravinářskou fresh…
Máte chuť na sladký oběd nebo i skvělý dezert k nedělnímu kafíčku a nevíte, co připravit? Připomeňte si dětství a vyzkoušejte žemlovku nebo lidově "zemlbábu". Tato bude…
Přivádí vás myšlenka na vaření domácího knedlíku k šílenství? Jeho příprava není takový horor, jak by se mohlo zpočátku zdát. Naučme se dokonalé houskové knedlíky krok…
Hrachové polévky jsou oblíbené, protože zasytí, jsou chutné a zdravé. Hrachovou polévku podle tohoto receptu můžeme doplnit osmahnutou uzeninou a na másle smaženými…
Známe ji sice ze závodních a školních jídelen, ale teprve doma připravená žemlovka je neskutečná dobrota! Voňavá jablky, skořicí a vanilkou poslouží jako hlavní sladké…
Porce mletého masa bohatě stačí k tomu, aby dodala spolu s kořením, sýrem a smetanou tomuto pokrmu skvělou chuť. Příprava je tak jednoduchá, že ji zvládne i naprostý…
Kynutý houskový knedlík je jako maturita pro mladé kuchařinky a často nejen pro ně. Přestože se jedná o jednoduchý recept, mnoho hospodyněk má z jejich přípravy strach.…
Vynikající šťavnaté karbanátky jsou skvělé s vařeným bramborem, hořčicí a cibulí, anebo třeba do housek. Můžete si z nich připravit také cheeseburgery po česku. Chutné…
Jedním z nejoblíbenějších druhů knedlíků je houskový z kynutého těsta. Jeho příprava potřebuje svůj čas, ale buďte trpěliví. Naučte se houskový knedlík podle našeho…
Karlovarské knedlíky patří k tradičním přílohám české kuchyně. Nejčastěji se podávají k omáčkám a dušeným masům. Jejich příprava je snadná a rychlá. Základem těsta je…
V české kuchyni najdete mnoho variant knedlíků. Ty špekové mezi nimi nesmí chybět. Báječně se hodí ke kysanému zelí, špenátu, pečenému masu i guláši. Podávat můžete jako…
Vejce s tvarohem utřeme a přidáme na kostičky nakrájený rohlík. Knedlíky tvarujeme v dětské krupičce.Necháme 2 hodiny uležet. Vaříme 8-10 minut ve varu a pak zmírníme.…
Zbylo vám vepřové maso a rádi byste ho zužitkovali? Připravte masovou haši jako od babičky a ze zbytků se rázem stane velmi chutný pokrm. Masa musí být ve směsi více…
Patříme mezi hospodyňky, které nejí a nerady vaří knedlíky? Jenže manžel a děti je milují a my ty klasické vlastně ani neumíme. V tom případě je tu osvědčená záchrana v…
Kuličky a šišky z mletého masa jsou velmi oblíbené po celém světě, každá země má svoji tradiční úpravu. Tento recept je na dalmátské čufty s rajčatovou omáčkou. Výborné…
Žemlovka, zemlbába, zkrátka sladká tečka za nedělním obědem, kterou si někteří dopřávají jako hlavní chod. Úžasná je teplá i studená a obohatit ji můžete tvarohem či…
Houskové knedlíky jsou klasikou naší kuchyně, ať už k výtečným omáčkám nebo poctivému guláši. Udělejte si vlastní nadýchaný knedlík a překvapte rodinu i blízké skvělou…
Hledáte jednoduchý a chutný recept na krémovou, ale říznou česnečku? S křupavými krutonky opečenými na másle je jako dělaná na chladné dny, kdy potřebujete zahřát a…
Když se řekne sekaná, vybaví se většině z nás teplo domova a babičky kuchyně. Může se zdát, že je to docela obyčejné jídlo, ale není tomu tak. Za málo peněz, hodně…
Žemlovka je jídlo starých časů. Podzimní, voňavá jablka v kombinaci se skořicí a pečivem máčeným v mléce. K tomu proložené tvarohem a rozinkami. Pokud patříte mezi…
Jedna z nejznámějších zahraničních polévek. Cibule je vždy dostupná zelenina, takže vykouzlit z ní oblíbenou polévku není složité ani drahé. Zapečené sýrové krutony…
Svíčková omáčka je klenotem české kuchyně a vlastní verze je chloubou každé kuchařky. Použitím mletého masa její přípravu zjednodušíte. Zde máte recept, podle kterého se…