
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Recept ještě nebyl hodnocenKulaťoučké knedlíky s uzeným masem a opečenou cibulkou jsou českou klasikou. Stačí se jen rozhodnout, jestli si k nim dáme zelí nebo špenát. Není na nich nic složitého,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 491 kJ / 117 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,90 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 19,90 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 4,20 g |
– nasycené | 1,03 g |
– nenasycené | 2,10 g |
–– mononenasycené | 1,83 g |
–– polynenasycené | 0,27 g |
––– omega 3 | 0,02 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 65 mg |
Sodík | 860 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Kulaťoučké knedlíky s uzeným masem a opečenou cibulkou jsou českou klasikou. Stačí se jen rozhodnout, jestli si k nim dáme zelí nebo špenát. Není na nich nic složitého,…
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso a orestujeme, posypeme paprikou, přidáme česnek, zalijeme vývarem.Z másla a mouky uděláme jíšku a vlijeme do…
V české kuchyni najdete mnoho variant knedlíků. Ty špekové mezi nimi nesmí chybět. Báječně se hodí ke kysanému zelí, špenátu, pečenému masu i guláši. Podávat můžete jako…
Nejprve dáme dusit do hrnce zelí - nejlépe domácí. Zelí dáme do hrnce, pokud máme nálev, tak i s trochou nálevu a pokud je třeba, podlijeme troškou vody. Dle potřeby…
Do vroucí osolené vody si dáme vačit těstoviny. Po uvaření zcedíme. Mezitím si na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na kousky nakrájené uzené maso, poté přidáme na…
Sytá večeře, kterou hravě připravíte z toho, co máte zrovna doma - to jsou zapečené brambory! Přidejte do nich uzené maso, zalijte je smetanou a šoupněte do trouby. Za…
Cuketu, cibuli a sýr nastrouháme, přidáme prolisovaný česnek, nakrájené uzené maso, žloutky a vše ostatní a promícháme. Nakonec jemně vmícháme sníh z bílků.Rozetřeme…
Cuketu nahrubo nastrouháme, osolíme a vložíme do cedníku. Necháme kapat a asi po půlhodině pořádně vymačkáme veškerou tekutinu. Přendáme do mísy a zalijeme horkým mlékem…
Do vody dáme vařit uzené maso i syrové asi 1/2 hod, potom přidáme zelí, klobásku, kořenovou zeleninu, cibuli, koření celé i mleté, česnek stačí 3 - 4 mesíčky, kmín a to…
Cmunda po kaplicku, alias bramborák plněný uzeným masem, je oblíbené staroslovenské jídlo. Tradičně se peklo na plotně, nasucho nebo na sádle, a patřilo mezi jídla…
Nastrouháme oloupanou, jadérek zbavenou cuketu, cibuli, sýr a česnek. Přidáme nakrájené, uvařené uzené maso, hladkou mouku, olej a prášek do pečiva. Okořeníme solí,…
Uzené maso uvaříme, obereme od kosti (když máme krkovici z obchodu, tu nastrouháme nahrubo na struhadle). Nakrájíme na menší kousky. Vývar můžeme použít na polévku. V…
Údené mäso vo vode uvaríme do mäkka a narežeme na kocky. Kapustu s nálevom dáme do hrnca, pridáme huby a varíme (neprevárame zbytočne dlho, ničia sa vitamíny). Pridáme…
Na sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a na větší kousky nakrájené uzené maso. Přidáme okapané a překrájené zelí. Podlijeme vývarem, okořeníme a dusíme téměř…
Ideální jídlo do zimního počasí? Halušky - člověk se po nich cítí příjemně sytý a zalezl by rovnou pod peřinu. Nejpracnější je nastrouhat brambory na těsto. Jinak je ale…
Slovenská vánoční kapustnica neboli zelňačka je poměrně náročné a pracné jídlo. Tato práce se ale vyplatí, protože vytvoříte výbornou, spíše sváteční polévku, kterou si…
Tato polévka obsahuje typické české suroviny a především neprávem opomíjenou kapustu. A díky uzenému masu má ten správný říz. Připravte ji podle našeho receptu a určitě…
Cuketu nastrouhat nahrubo a vymačkat štávu. Přidat nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr, najemno nakrájenou kapii, uzené maso, jarní cibulku. Vmíchat kysanou smetanu…
Cukety omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme střed a na hrubším struhadle i se slupkou nastrouháme, slupka nesmí být tvrdá. Nesolíme, ale necháme na cedníku vypotit. Bagety…
Čočku přebereme, propláchneme a nasypeme do hrnce, přilijeme osolený vývar (zeleninový, hovězí a nejlépe z uzeného masa), nožem na plocho rozmáčknutý česnek, přivedeme k…
Najemno nakrájenou cibuli zesklovatíme na másle nebo oleji, přidáme pokrájené uzené maso nebo slaninu, orestujeme a zalijeme vývarem. Nejdříve přidáme do polévky…
Šunkofleky s uzeným masem představují jídlo, které naše babičky a maminky umí naprosto dokonale. Osvědčený recept nikdy nezklame a navíc je velmi jednoduchý. Celý oběd…
Ze zelí necháme vykapat lák a ještě poté vší silou vymačkáme, tak aby zelí zůstalo zcela bez šťávy. Zelí překrájíme, jelikož dlouhá vlákna nepotřebujeme. Uzené maso…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 14. 8. 2022 09:47
Přidáno 13. 8. 2022 20:11
Přidáno 13. 8. 2022 17:17