Výborné lasagne
Recept ještě nebyl hodnocenLasagne jsou oblíbeným jídlem zvláště u dětí a mládeže. Nezaberou nám mnoho času, protože finální příprava se děje v troubě bez naší asistence. Výsledek stojí za to.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 096 kJ / 262 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
Tuky | 6,00 g |
– nasycené | 0,20 g |
– nenasycené | 4,80 g |
–– mononenasycené | 2,40 g |
–– polynenasycené | 2,40 g |
––– omega 3 | 1,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 40,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Lasagne jsou oblíbeným jídlem zvláště u dětí a mládeže. Nezaberou nám mnoho času, protože finální příprava se děje v troubě bez naší asistence. Výsledek stojí za to.…
Jednoduchá polévka, kterou zvládne i začátečník. Je hebká a krémová, ideální do každého počasí - v létě osvěží, v zimě zahřeje. Pokud máte raději husté polévky, můžete…
Jednoduchý a rychlý recept na květákové placičky, které se skvěle hodí s přílohou k obědu, se zeleninou k večeři a jen tak do ruky ke svačině. Placičky na stole nevydrží…
Jistě nám dáte za pravdu, že nejlepší koláčky jsou ty, které mají dostatek náplně. Naše varianta bez kynutí se rozplývá na jazyku a mizí dřív, než stihnou vychladnout. S…
Květákovou polévku jako takovou známe asi všichni z dětství, ale zkuste si uvařit naší vylepšenou verzi. Hustý a vydatný krém vás zahřeje i zasytí. K jeho přípravě…
I z několika obyčejných surovin, které máme všichni doma, lze připravit výborné jídlo. Mrkev necháme rozvonět na másle, přidáme kostky brambor a dochutíme kořením. Tato…
Jednoduché květákové placičky s česnekem a nastrouhaným sýrem zvládne připravit každý. Postačí nastrouhaný květák a sýr promíchat s vejci, moukou a kořením, dozlatova…
Oblíbená klasická chutná zapečená dobrota. Těstoviny s uzeným masem a cibulkou, zalité dobře ochucenou vaječnou směsí lákají vůní i vzhledem ke stolu. Zasytí i větší…
Máte rádi krémové polévky? Květáková klasika se smetanou vás pohladí po duši i na chuťových pohárcích. Snadná a rychlá polévka poslouží jako menší oběd či večeře.
Hrášková polévka má krásně zelenou jarní barvu a také velice jemnou chuť. Polévku plnou spousty prospěšných látek zvládnete uvařit za dvacet minut. Před podáváním ji…
Sváteční polévky si žádají svátečnější knedlíčky nebo nudle. Přesně to splňují nudle celestýnské. Smažené z těstíčka jako palačinky, stočené a potom nakrájené, vypadají…
Šťavnaté maso se sýrem, obalené v trojobalu, to jsou holandské řízky. Sice nejsou tak úplně holandské, ale lahodné a rychle hotové bezpochyby ano. Tyto jsou navíc extra…
Oblíbené jídlo je pro Švédy skoro stejné jako pro Čechy knedlo-vepřo-zelo. Nemusíme na ně chodit do nejmenovaného obchodního řetězce, připravíme je snadno doma sami.…
Krásná zelená barva a jemná konzistence, přesně to splňuje hráškový krém podle tohoto receptu. Ideální je hrášek mražený, ale použít můžete i čerstvý. Díky smetaně je…
Rychlý a vydatný oběd pouze z několika základních surovin. Vzhledem k jemné chuti smetanové omáčky je pokrm velmi oblíbený zejména u dětí. Základní recepturu můžete…
Ač je léto nebo zima, polévka je vždycky prima. Nemáte tentokrát nudle a se samotným vejcem to není ono? Připravte si dobrou polévku s kapáním - je rychlé, snadné,…
Nadýchané kynuté buchtičky polévané vanilkovým šodó vás vrátí do dětství a připomenou léta u babičky. Podle tohoto receptu zvládnou tento sladký pokrm připravit i…
Kuře bez nádivky není tak nějak úplné. Proměňte obyčejné jídlo ve slavnostní a zkuste klasiku, kterou milovaly už naše prababičky. Je jen z několika málo surovin. Rozdíl…
Máslo rozehřejeme a za stálého míchání přidáváme hladkou mouku, umícháme světlou jíšku, kterou za stálého míchání postupně ředíme mlékem a vaříme do zhoustnutí. Nakonec…
Vykouzlete k nedělnímu či svátečnímu obědu výborné pečené kuře s křupavou kůžičkou a nádivkou obsahující anglickou slaninu, petrželku a okořeněnou o aromatickou chuť…
Chutné karbanátky z mletého masa a rohlíků jsou skvělým způsobem, jak využít starší pečivo. Voňavé koření a česnek jim dodají tradiční domácí chuť. Ideální jsou s různě…
Upečte tento úžasně sladký a voňavý chléb, který zmizí, než se nadějete. Slazený je nejen cukrem, ale i přezrálými banány. Vylepšit ho můžete nahrubo nasekanými ořechy a…
Domácí bramborové krokety místo kupovaných určitě stojí za trochu práce. dělají se z předem uvařených moučných brambor. Pokud se rozpadají, zkuste je opatrně zahustit…
Uvaříme si květák ve slané vodě společně s nastrouhanou kořenovou zeleninou do měkka. Poté část květáku ponecháme na polévku a druhou část květáku použijeme na placky.Do…