
Výborné lasagne
Recept ještě nebyl hodnocenZapečené lasagne nám zaberou více času, ale výsledek stojí za to. Připravíme masovou směs s rajčaty a ochucený bešamel, vše navrstvíme do pekáčku, posypeme strouhaným…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 096 kJ / 262 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
Tuky | 6,00 g |
– nasycené | 0,20 g |
– nenasycené | 4,80 g |
–– mononenasycené | 2,40 g |
–– polynenasycené | 2,40 g |
––– omega 3 | 1,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 40,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapečené lasagne nám zaberou více času, ale výsledek stojí za to. Připravíme masovou směs s rajčaty a ochucený bešamel, vše navrstvíme do pekáčku, posypeme strouhaným…
Jednoduchá polévka, kterou zvládne i začátečník. Je hebká a krémová, ideální do každého počasí - v létě osvěží, v zimě zahřeje. Pokud máte raději husté polévky, můžete…
Dýně hokaido má tu výhodu, že není veliká, takže jedna v pohodě nasytí rodinu a nemusí se loupat, protože její slupka vařením změkne. Polévka z dýně hokaido bude lahodná…
V hrnci rozehřejeme máslo a na něm osmahneme očištěnou nastrouhanou mrkev (restujeme 10 minut na mírném ohni). Poté mrkev zalijeme horkým zeleninovým vývarem a osolíme…
Jistě nám dáte za pravdu, že nejlepší koláčky jsou ty, které mají dostatek náplně. Naše varianta bez kynutí se rozplývá na jazyku a mizí dřív, než stihnou vychladnout. S…
Šťavnaté maso se sýrem, obalené v trojobalu, to jsou holandské řízky. Sice nejsou tak úplně holandské, ale lahodné a rychle hotové bezpochyby ano. Tyto jsou navíc extra…
Oblíbené jídlo z nejmenovaného řetězce jsou švédské masové kuličky. Podávají se se smetanovou omáčkou a brusinkami. Nic už vám nezabrání si takové kuličky připravit v…
Květákovou polévku jako takovou známe asi všichni z dětství, ale zkuste si uvařit naší vylepšenou verzi. Hustý a vydatný krém vás zahřeje i zasytí. K jeho přípravě…
Mrkev oloupeme a nastrouháme. Dáme do hrnce, přilijeme vodu, dáme vegetu a vaříme do změknutí. Mezitím připravíme jíšku. Až je mrkev měkká, přimícháme jíšku a povaříme…
Uvaříme si vývar, buď z kuřecího bujónu nebo z kousku kuřete.Přidáme mraženou nebo čerstvou zeleninu -mrkev, pórek, pastiňák, libeček listy. Povaříme doměkka.Mezi tím si…
Voňavá vánočka je jedním ze symbolů Vánoc. Pletená z několika pramenů kynutého těsta, opatrně pečená, ozdobí každý vánoční stůl. Pak už jen vánočku pocukrovat a můžeme…
Vajce rozšľaháme v mlieku a prisypeme múku. Vznikne hustejšie palacinkové cesto.Pridáme prášok do pečiva, soľ, muškátový oriešok, bylinky a dobre premiešame metličkou.…
Dušenou mrkev s bramborem a masem si většina z nás pamatuje jako školní jídlo nevalné chuti. Pojďme společně napravit tomuto jídlu reputaci. Připravte ho podle našeho…
Připravte si do zásoby několik skleniček domácí paštiky, kterou si vychutnáte nejen vy. Pokud ji dáte do nějaké pěkné skleničky, můžete ji darovat jako skvělý jedlý…
Máte rádi krémové polévky? Květáková klasika se smetanou vás pohladí po duši i na chuťových pohárcích. Snadná a rychlá polévka poslouží jako menší oběd či večeře.
Jednoduchý a rychlý recept na květákové placičky, které výborně chutnají například se šťouchanými brambory a čerstvou zeleninou. Květák je poměrně vděčnou surovinou a…
Jednoduché květákové placičky s česnekem a nastrouhaným sýrem zvládne připravit každý. Postačí nastrouhaný květák a sýr promíchat s vejci, moukou a kořením, dozlatova…
Krásná zelená barva a jemná konzistence, přesně to splňuje hráškový krém podle našeho receptu. Ideální je hrášek mražený, ale použít můžete i čerstvý. Díky smetaně je…
Recept na poctivou sýrovou omáčku by neměl chybět v žádné domácnosti. Děti ji milují a s těstovinami chutná opravdu výtečně. Zužitkovat můžete zbytky sýrů v lednici a…
Domácí bramborové krokety místo kupovaných určitě stojí za trochu práce. dělají se z předem uvařených moučných brambor. Pokud se rozpadají, zkuste je opatrně zahustit…
Větší cibuli pokrájíme na větší kostičky a na olivovém oleji s kouskem másla v hrnci osmažíme.Přídáme na kostky pokrájenou dýni, kterou předem omyjeme a vydlabeme…
Cuketu nastrouháme nahrubo, osolíme a po chvíli vymačkáme přebytečnou vodu. Přidáme najemno nastrouhanou mrkev, vajíčko, mouku a okořeníme pepřem a muškátovým oříškem.…
Kuře bez nádivky tak nějak není úplné. Promeňte obyčejné jídlo ve slavnostní a dejte kuřátku do bříška klasiku, kterou milovaly už naše prababičky. Snadnou nádivku…
Maso uvaříme v tlakovém hrnci (60 minut). Vodu můžeme nechat na polévku, nebo v ní uvařit těstoviny. Cibuli nakrájíme na kostičky, osmahneme na oleji, maso ze žeber…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 15. 8. 2022 13:59
Přidáno 15. 8. 2022 08:31
Přidáno 15. 8. 2022 08:21
Přidáno 14. 8. 2022 17:30