Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nádivka podle naší babičky

Velikonoční svátky jsou spojené se spoustou různých sladkých, ale také slaných dobrot. Nádivka, plná uzeného masa a okořeněná špetkou muškátového oříšku, patří mezi ně. Připravte tuto velikonoční delikatesu dle vyzkoušeného rodinného receptu.

Hodnocení receptu je 4,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 115 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 80 min

115 min (35 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Krkovici vaříme ve vodě doměkka, zhruba 40 minut. Průběžně kontrolujeme, jestli je maso měkké. Po uvaření maso nakrájíme, vývar uchováme. Krok 2: V mikrovlnné troubě rozpustíme máslo. Rohlíky nakrájíme na kostičky a nasucho opečeme na pánvi.
Mléko rozšleháme s vývarem , máslem se žloutky, osolíme a opepříme. Krok 3: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Mléko rozšleháme s vývarem, máslem, žloutky, osolíme, opepříme a nalijeme na rohlíky. Krok 4: Přidáme uzené maso, petrželku nasekáme a také přidáme společně se špetkou muškátového oříšku. Nakonec opatrně vmícháme bílkový sníh. Krok 5: Pekáč vymažeme máslem a naplníme nádivkou. Vložíme do trouby a pečeme zhruba 40 minut na 190 °C.

TIP: Velikonoční nádivka - nejlepší recepty

Zveřejněno 19. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nádivka podle naší babičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wBAP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nádivka podle naší babičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wBAP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rohlík, krkovice uzená, maso uzené, mléko, máslo, vejce, petrželka, ořech muškátový, máslo

Přidat fotografie receptu