Velikonoční nádivka ze Šumavy

Vepřové maso Doba přípravy: 60 min 2 názory

Vepřové maso Doba přípravy: 60 min 2 názory

Suroviny 6-8 porcí

400 g vařeného masa (vepřové, telecí)
300 g uzeného masa vařeného v osolené vodě
250 ml vývaru z uzeného masa
7 vajec
50 g másla
8 rohlíků (nebo 1 celá veka)
miska nasekaných kopřivových listů
hrstka jarních zelených bylinek podle chuti (pažitka, petrželka + mladá cibulka)
osmažená na jemno nakrájená cibule s půlkou osmažené na jemno nakrájené červené papriky
utřené 4 stroužky česneku
sůl
pepř
2 malé lžičky čubrici
máslo na vymazání zapékací nádoby

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a zvlhčíme je vývarem z uzeného masa. Oddělíme vaječné žloutky od bílků. Žloutky utřeme se změklým máslem. Přidáme vařené a na kostky nakrájené maso.

  2. Osolíme, opepříme, přidáme čubricu a hrst nasekaných spařených kopřiv, pokrájené jarní bylinky, promícháme a přidáme ušlehaný sníh z bílků (sníh pomalu vmícháme).

  3. Zapékací nádobu vymažeme máslem a nádivkovou směs rozetřeme po celé ploše. V troubě předehřáté na 180 °C zapékáme cca 30 minut.

Poznámka od kuchařky

Velikonoční nádivka je typický jarní pokrm, to neznamená, že si ji nemůžeme udělat v průběhu roku, že? Babička k ní dělala jednoduchý bavorský bramborový salát.

A ještě dodatek: mám vyzkoušeno, že tato varianta je lepší vychladlá.

Tento recept může dělat více lidí, ale od každého bude chutnat jinak a i každý máme jiné chutě.

Komentáře k receptu Velikonoční nádivka ze Šumavy

Tématické fráze: velikonoční nádivka podle babičky velikonoční nádivka recept velikonoční sekanice