Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Skotský pudink s rebarborou

Sezóna rebarbory je zde. Její zajímavě nakyslá chuť nejlépe funguje v kombinaci se sladkým, a tak ji nejčastěji používáme do různých moučníků nebo sladkých jídel. Vyzkoušejte originální skotský recept na pudink s rebarborou.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Rebarboru důkladně omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky dlouhé asi 1 cm. Krok 2: Rebarboru rozložíme na plech a posypeme krystalovým cukrem tak, aby nebyla vidět, a podlijeme mírně vodou, aby se nepřipálila. Krok 3: Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C, dokud rebarbora nezměkne a cukr se nerozpustí (upečeme vlastně rebarborový kompot). Krok 4: Z 1 l mléka a dvou pudinkových prášků uvaříme (dle návodu a obalu) pudink a rozlijeme ho do misek.  Krok 5: Necháme vychladnout a nahoru rozložíme upečenou rebarboru. Můžeme ozdobit kopečkem šlehačky.

TIP: Kdo by neměl jíst rebarboru - rady a tipy

Zveřejněno 12. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skotský pudink s rebarborou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/682oN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skotský pudink s rebarborou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/682oN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rebarbora, cukr krystal, mléko, pudink vanilkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu