Překvapení britské kuchyně – nejlepší recepty a inspirace
Průmyslová revoluce, dvě světové války a potraviny na příděl. To všechno v minulosti ovlivnilo vývoj britské kuchyně, která si tak musela dát za cíl hlavně co nejvíc zasytit za co nejméně peněz. Možná i proto má dnes vaření v domovině královny Alžběty II. nevalnou pověst. A zřejmě proto Britové hodně kuchtí ze sádla, fazolí a mají rádi tučné sýry a uzeniny.
Je pravda, že některé tradiční pokrmy nám mohou připadat podivné. Příkladem budiž fakt, že pudink se v Anglii neříká sladkému dezertu, ale masovému jelitu. Poněkud zvláštní je také tradiční anglický vánoční pudink vyráběný z loje, melasy a sušeného ovoce. Ale třeba fish and chips, tedy skvělá ryba v křupavém těstíčku s čerstými hranolky a svěžím hráškovým pyré, to je opravdová dobrota!
Asi nejproslulejším pojmem britské kuchyně je takzvaná anglická snídaně. Aby byla opravdu autentická, měla by obsahovat smažená vejce, vypečenou slaninu, párky nebo klobásky, fazole, restované houby, restovaná rajčata a chléb, nejlépe toastový. K takové tradiční britské snídani je pak potřeba podávat kvalitní čaj – ostatně, ten mohou Britové pít prakticky ve kteroukoliv denní dobu.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 6 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 11 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 17 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 18 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Přečtěte si Zobrazit více
Průvodce halloweenskými dýněmi: Kdy je můžeme jíst, jakou si na vydlabání koupit i proč je svíčka rizikem
Pečeme s Ivou: Letně laděné rohlíky jsou plné rajčat, voní bazalkou a česnekem. Překvapte jimi návštěvu nebo kamarády u grilu!
Vaječný likér býval výsadou vyšší vrsty. Ludvík IX. ho odmítl, Washington jím hostil vzácné návštěvy