Chřest v jemné omáčce se zeleným pepřem

Suroviny

svazek zeleného chřestu
200 g smetany 31%
3-4 lžíce strouhaného sýru (Gouda, Grana Padano)
2 lžičky naloženého zeleného pepře
malá špetka muškátového oříšku
sůl
pár kapek z limetky
sezamové semínko (opražené)

Postup přípravy receptu

  1. Z chřestu odlomíme tvrdší konce. Přivedeme k varu asi litr vody se lžičkou soli. Chřest povaříme 2-3 minuty, vytáhneme a necháme okapat.

  2. Smetanu přivedeme k varu a vmícháme sýr. Po rozpuštění (trvá to krátce), přidáme pepř a špetku oříšku. Případně hustou omáčku zředíme kapkou vody z chřestu.

  3. Omáčku odstavíme a dochutíme kapkou limetky. Chřest uložíme na talíř, přelijeme omáčkou a posypeme sezamem. Můžeme podávat.

Komentáře k receptu Chřest v jemné omáčce se zeleným pepřem