

Chřest v jemné omáčce se zeleným pepřem
Suroviny
- svazek zeleného chřestu
- 200 g smetany 31%
- 3-4 lžíce strouhaného sýru (Gouda, Grana Padano)
- 2 lžičky naloženého zeleného pepře
- malá špetka muškátového oříšku
- sůl
- pár kapek z limetky
- sezamové semínko (opražené)
Postup přípravy receptu
Z chřestu odlomíme tvrdší konce. Přivedeme k varu asi litr vody se lžičkou soli. Chřest povaříme 2-3 minuty, vytáhneme a necháme okapat.
Smetanu přivedeme k varu a vmícháme sýr. Po rozpuštění (trvá to krátce), přidáme pepř a špetku oříšku. Případně hustou omáčku zředíme kapkou vody z chřestu.
Omáčku odstavíme a dochutíme kapkou limetky. Chřest uložíme na talíř, přelijeme omáčkou a posypeme sezamem. Můžeme podávat.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Chřest v jemné omáčce se zeleným pepřem
-
mtvrdikova: Určitě ano
-
Eja57: Děkuji moc
-
mtvrdikova: určitě, právě k minutkovému kuřecímu smetanovou omáčku se zeleným pepřem dělám a je to moc pěkná kombinace
-
Omáčka vypadá super, hodila by se ke kuřecímu plátku?
-
Krásná omáčka ke chřestu
Naložený zelený pepř by mě nenapadl, i když ho používám a mám ráda.