Suroviny pro 1 plech
Plech o velikosti 20 x 30 cm
1plech
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.
Krok 2: Máslo, cukr a vejce vyšleháme do pěny. Přidáme marmeládu a zašleháme.
Krok 3: V míse smícháme mouku, mák a kypřicí prášek a střídavě s mlékem přidáváme do těsta. Vše důkladně promícháme.
Krok 4: Hotové těsto vlejeme do připravené formy a pečeme 25–30 minut. Hotový makovník necháme vychladnout.
Krok 5: Moučkový cukr prosejeme přes jemné sítko a smícháme s horkou vodou a citronovou šťávou. Třeme do zhoustnutí.
Krok 6: Makovník polijeme citronovou polevou a necháme ji zaschnout.
Krok 7: Moučník krájíme na úhledné kostky a podáváme.
Zveřejněno 24. 5. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Makovník s citronovou polevou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ6nG
Moje poznámka
Makovník s citronovou polevou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ6nG
Nejnovější recepty
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno před 22 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno 18. 6. 2025 08:02
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno 18. 6. 2025 07:59
Mini vaflový špíz
Přidáno 18. 6. 2025 05:00
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno 17. 6. 2025 20:09
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno 17. 6. 2025 18:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Kometka35 před 5 minutami
Knedlíky z tvarohového těsta
janatka před 52 minutami
Rychlá jemná pórková pomazánka
janatka před 55 minutami
Sýrové tyčinky
parikova.nikca před 2 hodinami
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
MillanM před 2 hodinami
Halušky se zelím a uzeným masem
chmelickova13 před 3 hodinami
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
veronika_straka před 3 hodinami
Cibulová polévka
Kajkajak před 10 hodinami
Špenát s fazolovými lusky a vejcem
misula29 před 14 hodinami
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 15 hodinami
Suroviny:
máslo,
cukr krupice,
vejce,
marmeláda,
mouka hladká,
mák mletý,
prášek do perníku,
mléko,
cukr moučkový,
voda,
šťáva citronová
Komentáře (1)