Nejlepší recepty na sladkokyselá jídla

Sladkokyselá omáčka nebo polévka je běžným pojmem v nabídkách čínských restaurací. Právě pro asijskou kuchyni je totiž tento mix dvou zdánlivě naprosto odlišných chutí typický. Ačkoliv na první pohled k sobě možná nejdou, sladkost a kyselost dohromady fungují výborně. Připravte si sladkokyselou omáčku doma a uvidíte, že si ji zamilujete!
Chce to kvalitní ocet, trochu cukru, kečup, špetku zázvoru a osmahnutý česnek. Když tyto přísady smícháte, vznikne marináda, která perfektně ochutí kuřecí křídla i vepřové nudličky. Maso pak stačí jen orestovat, přidat k němu zeleninu a podávat s rýží - et voilá, pokrm, který vás přenese rovnou do Pekingu, je na světě! Sladkokyselou omáčku nicméně využijete i jako zálivku do orientálně laděného salátu.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Masové mleté válečky se sýrem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 5 hodinami

Kuřecí pikantní směs se zeleninou
Přidáno před 14 hodinami

Štika s hráškovým pyré a citronovo-smetanovou omáčkou
Přidáno 15. 8. 2022 13:59

Kuře chop suey
Přidáno 15. 8. 2022 08:31

Bezlepkovy chléb který chutná jako klasický
Přidáno 15. 8. 2022 08:21

Kuřecí roláda se žampionovou náplní (pečená v remosce)
Přidáno 14. 8. 2022 17:30