Rychlý makovník s brusinkami, švestkami a rumovou polevou

Suroviny

70 g mletého máku (lepší čerstvě umletý)
2 vejce
200 ml mléka
300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
50 g mandlí nebo oříšků (namleté)
1 vanilkový cukr
160 g tuku (oleje)
160 g cukru krupice
1 PL rumové tresti
sušené brusinky
sušené švestky
Na ledovou rumovou polevu:
300 g cukr moučka
4 PL horké vody
1 PL rumu
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme ostatní uvedené ingredience a vše dobře promícháme. Nalijeme na plech s pečícím papírem.

  2. Sušené ovoce vmícháme do těsta nebo je poklademe nahoru na těsto. Pečeme v předehřáté troubě na velkém plechu na 170 stupňů po dobu 30 minut. Vyzkoušíme špejlí, zda je těsto dobře propečené. Necháme chladnout na mřížce a nakonec polijeme ledovou polevou. Můžeme zdobit šlehačkou a brusinkami.

Komentáře k receptu Rychlý makovník s brusinkami, švestkami a rumovou polevou

Tématické fráze: makovnik rychlá vláčná buchta makovník se šlehačkou makovnik s brusinkami buchta makovnik se svestkami maso plněné švestkami brusinkami