Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové chipsy z HF

Připravte si bramborové chipsy, které jsou neskutečně křupavé, snadné na přípravu a hotové za pár minut. Horkovzdušná fritéza je upeče bez kapky oleje a vy si můžete zdravě zamlsat.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MiskaKulicka MiskaKulicka

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 10 min

15 min (5 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Syrové brambory oloupeme (nebo jen dobře omyjeme) a nakrájíme na tenké plátky – ideálně pomocí mandolíny. Krok 2: Plátky napícháme na špejli – necháváme mezi nimi mezery, aby se dobře propekly. Krok 3: Zlehka postříkáme olejem ve spreji.
Okořeníme podle chuti – třeba solí, paprikou, bylinkami nebo česnekovým práškem. Krok 4: Špejle položíme do horkovzdušné fritézy tak, aby se chipsy nedotýkaly dna.
Fritujeme při 200 °C zhruba 10–15 minut – podle tloušťky plátků a výkonu fritézy.
Necháme lehce vychladnout a podáváme krásně křupavé.

Zveřejněno 13. 6. 2025

Poznámka autorky MiskaKulicka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové chipsy z HF

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6w8K

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové chipsy z HF

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6w8K

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, olej, koření, sůl

Přidat fotografie receptu