Houbovník s uzeným masem

Suroviny

5 housek
asi 80 g másla
2-3 vejce
250-300 g uzeného masa i s trochou vývaru (asi 1,5 dl)
2 hrsti sušených hub
zelená petrželka
pepř a sůl
2-4 stroužky česneku (podle chuti a velikosti)
1 malá cibule

Postup přípravy receptu

  1. Houby den předem namočíme do studené vody. Pak je povaříme, scedíme (vývar uchováme), houby pokrájíme na menší kousky a podusíme na cibuli zesklovatělé na polovičce másla. Vývar z uzeného ohřejeme asi tak na 75-80°C, dáme do něj zbytek másla a necháme rozpustit. Pak dáme vývar trochu zchladnout.

  2. Do zchladlého vývaru rozkvedláme vaječné žloutky, jemně posekanou petrželku a prolisovaný česnek. Housky nakrájíme na kostky, dáme do mísy, přidáme na kostičky pokrájené maso, podušené a pokrájené houby a posekanou petrželku, opepříme a promícháme.

  3. Zalijeme uzeným vývarem a částí vývaru z hub (podle potřeby), necháme nasáknout. Bílky se špetkou soli ušleháme na tuhý sníh, vmícháme do připravené houskové směsi, vše dáme na vymazaný a vysypaný pekáček a upečeme dočervena.

Komentáře k receptu Houbovník s uzeným masem

  • MamlajdaD MamlajdaD(autor receptu)

    Jaromira18: Opravdu moc děkuji za pochvalu! ;-):-D:-K Kdyby šlo sníst "jedlé fotky" u tvých receptů, měla bys je ode mne vyjedené a tudíž bez fotky! :-D:-D:-D:yes: Zdravím! :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autor receptu)

    Marie Svarcova: Děkuji za milý komentář! :-K Pod celou řadu vašich receptů bych mohla napsat totéž! :yes:;-):-8 Zdravím! :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autor receptu)

    Eja57: Moc děkuji za hezký komentář, vážím si toho! :yes::-8 Ale tak to dělám už od mládí - zase - není to moje zásluha - ale znáš to "už naše babičky uměly..." :-D No ona to sice nebyla moje babička, ale něčí babička to byla určitě! ;-) Jsem moc ráda, že se ti recept líbí! ;-):-D:-K Zdravím! :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18

    :yes::yes:Nádherný,:yes: hned bych si dala, máme ho také moc rádi.:-K:-K

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

    :yes::yes: vypadá parádně, mám ho ráda a dala bych si <3 krásné foto:yes:

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    No toto....tomu říkám "vytuněný" postup...dělám hodně podobně, ale to máslo do uzeného vývaru...dávám až kousky navrch...to je krása!

    Odpovědět