Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nepečený koláč s mascarpone a broskvemi

Připravte si jednoduchý nepečený letní dezert v podobě nepečeného koláče s broskvemi a lehkým krémem z mascarpone. Osvěžující koláč s korpusem z piškotů a burizonů potěší každého milovníka sladkých dobrot.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 270 min Doba přípravy: 270 min

270 min (270 min příprava)

Suroviny pro 1 kus

koláčová forma o průměru 28 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Čokoládu nalámeme na čtverečky, máslo nakrájíme na plátky a obojí společně necháme zcela rozpustit ve vodní lázni. Krok 2: Mezitím vložíme piškoty do sáčku a rozdrtíme je, například válečkem na těsto. Krok 3: Do teplé čokoládové směsi vmícháme piškoty a burizony. Dobře propracujeme a ihned hmotu rozprostřeme do koláčové formy. Dáme do lednice přibližně na 2 hodiny zpevnit. Krok 4: Připravíme náplň. Dvě broskve oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na drobné kostičky. Zbylou broskev nakrájíme na plátky a dáme stranou na ozdobu. Krok 5: Mascarpone vyšleháme se smetanou do pěny a podle chuti dosladíme. Krok 6: Podle návodu na obale přidáme želatinu, dobře promícháme a přisypeme pokrájené broskve. Krok 7: Krém navrstvíme na čokoládový korpus a vložíme ztuhnout do lednice na další 2 hodiny. Řezy na talíři ozdobíme plátkem broskve a lístkem máty.

TIP: Co sladkého na oslavu - nepečené dezerty

Zveřejněno 19. 6. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepečený koláč s mascarpone a broskvemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6po2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepečený koláč s mascarpone a broskvemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6po2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
čokoláda, máslo, piškoty dětské, burizony, mascarpone, smetana ke šlehání, želatina prášková, broskve, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu