Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nepečený koláč s mascarpone a broskvemi

Připravte si jednoduchý nepečený letní dezert v podobě nepečeného koláče s broskvemi a lehkým krémem z mascarpone. Osvěžující koláč s korpusem z piškotů a burizonů potěší každého milovníka sladkých dobrot.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 270 min Doba přípravy: 270 min

270 min (270 min příprava)

Suroviny pro 1 kus

koláčová forma o průměru 28 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Čokoládu nalámeme na čtverečky, máslo nakrájíme na plátky a obojí společně necháme zcela rozpustit ve vodní lázni. Krok 2: Mezitím vložíme piškoty do sáčku a rozdrtíme je, například válečkem na těsto. Krok 3: Do teplé čokoládové směsi vmícháme piškoty a burizony. Dobře propracujeme a ihned hmotu rozprostřeme do koláčové formy. Dáme do lednice přibližně na 2 hodiny zpevnit. Krok 4: Připravíme náplň. Dvě broskve oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na drobné kostičky. Zbylou broskev nakrájíme na plátky a dáme stranou na ozdobu. Krok 5: Mascarpone vyšleháme se smetanou do pěny a podle chuti dosladíme. Krok 6: Podle návodu na obale přidáme želatinu, dobře promícháme a přisypeme pokrájené broskve. Krok 7: Krém navrstvíme na čokoládový korpus a vložíme ztuhnout do lednice na další 2 hodiny. Řezy na talíři ozdobíme plátkem broskve a lístkem máty.

TIP: Co sladkého na oslavu - nepečené dezerty

Zveřejněno 19. 6. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepečený koláč s mascarpone a broskvemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6po2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepečený koláč s mascarpone a broskvemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6po2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
čokoláda, máslo, piškoty dětské, burizony, mascarpone, smetana ke šlehání, želatina prášková, broskve, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu