Krémový koláč s broskvemi

Klarak Kuchařka: Klarak

Doba přípravy: 3 hodiny 8 kusů Moučníky , Krémy, polevy, náplně, Řezy s ovocem, bublaniny 6 názorů

Suroviny

TĚSTO:
300 g hladké mouky
175 g másla
3-4 lžíce studené vody
NÁPLŇ:
5 středně velkých broskví
150 ml zakysané smetany
3 žloutky
190 g pískového cukru
30 g hladké mouky
DROBENKA:
60 g másla
75 g hladké mouky
60 g pískového cukru
1/2 lžičky mleté skořice
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. TĚSTO: Ve středně velké míse smícháme mouku, máslo,vodu a z těsta vytvoříme hladkou kouli. Těsto rozdělíme na dva díly, jeden trochu větší než druhý. Na pomoučeném vále(já těsto válím na pěčícím papíře,který pak i s těstem vložím do formy, těsto se méně trhá) z většího dílu těesta vyválíme kruh o síle asi 3mm, který bude po celém obvodu o 4 cm větší než obrácená forma. Těsto jemně přitlačíme ke dnu a stěnám formy, aby přiléhalo. Troubu předehřejeme na 220°C.

  2. NÁPLŇ: Oloupejte broskve a nakrájejte na plátky silné asi 5 mm. Do podkladu urovnejte plátky broskví, tak aby se částečně překrývaly. Ve středně velké misce třete zakysanou smetanu, žloutky, cukr a mouku, až jsou dokonale promísené;směsí pomalu polévejte broskve.

  3. Ze zbylého menšího dílu těsta vyválíme kruhový plát, který položíme na náplň. Převis z prvního dílu spojíme s přiloženým plátem. Koláč pečeme 30 minut ve vyhřáté troubě.

  4. Mezitím si připravíme drobenku: V malé misce zpracujeme dohromady máslo, mouku a cukr, až se začne tvořit hrubé drobty. Vmíchejte skořici.

  5. Když se koláč peče 30 minut, nasypejte na koláč drobenku a pečte ještě 15 minut, než drobenka bude růžová. Koláč lze podávat jak teplý, tak i studený.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krémový koláč s broskvemi

  • Klarak Klarak(autorka receptu)

    mirco, jsem ráda, že Tě recept na koláč nezklamal. Ale musí se nechat, že k receptu jsi přidala moc pěkný fotky:-):yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Klarak:-) moc díky za rady:-K. Je dobré ho péct při nižší teplotě,aby se stačila zakysanka dostatečně odpařit - já nebyla trpělivá a tak mám plňku řidší:-8. Posílám ti nejen boďku č.7,ale i pár fotek;-). Koláč byl krásně šťavnatý a výborný. Děkuju:-).

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Klarak:-) koláč vypadá zajímavě a chutně a protože nám právě dozrávají broskve,tak na něj brzy přijde řada:-p.Jen prosím tě,píšeš,že předehřeješ troubu na 220°C,pak v ní 30 + 15min. koláč pečeš.To všechno při téhle vysoké teplotě? Já jen,že péct to v mé troubě,tak je to za těch 45min skoro spálené a nebo bych musela péct dohromady tak 20min.A nebo tak na 175 / 180°C - aby to odpovídalo tvému času.Můžeš mi v tom prosím udělat jasno? Děkuju:-).

    Odpovědět

  • Klarak Klarak(autorka receptu)

    olci ,určitě vyzkoušej, myslím že nebudeš zklamaná.Jinak díky:-p

    Odpovědět

  • olca spickova olca spickova

    Vypadá opravdu moc dobře!!!:-pBodík pro tebe!!:-K:yes:

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Hodně zájímavý recept. Pěkná fotečka;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: koláč z broskví koláč s broskví peceme s broskvemi recepty s broskvemi moučníky s broskvemi koláč s čerstvými broskvemi pečeme z broskví moučník s čerstvými broskvemi recepty z broskví krémový broskvový koláč koláč broskve moučníky s čerstvými broskvemi kremovy kolac pečeme s broskví pečeme broskve moučníky z broskví jak nechat dozrát broskve recept s broskvemi broskev koláč drobenkový koláč s broskvemi

Zapomněl/a jsem heslo