Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Džem z višní a jahod

Lahodný domácí džem z višní a jahod spojuje sladkost jahod s jemně nakyslou chutí višní. Skvěle se hodí na čerstvé pečivo, do jogurtu nebo jako náplň do dezertů. Džem uchová chuť letních dnů do zimních měsíců.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 50 min

110 min (60 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Jahody i višně omyjeme a zbavíme stopek. Jahody překrojíme napůl a višně odpeckujeme. Krok 2: Ovoce dáme do kastrolu. Přidáme cukr, citrónovu šťávu a agarové vločky a necháme chvíli odstát. Krok 3: Vše rozmixujeme a přivedeme k varu. Za občasného míchání vaříme přibližně 30 minut. Krok 4: Po uvaření džem ihned plníme do čistých sklenic, které uzavřeme víčky a sterilujeme. Sklenice o velikosti 200 ml sterilujeme 20 minut při teplotě 85 ºC.

TIP: Višně a jejich zpracování v kuchyni

Zveřejněno 23. 6. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Džem z višní a jahod

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk9wE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Džem z višní a jahod

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk9wE

Suroviny:
višně, jahody, cukr krupice, šťáva citronová, agar

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu