Džem z višní a jahod
Lahodný domácí džem z višní a jahod spojuje sladkost jahod s jemně nakyslou chutí višní. Skvěle se hodí na čerstvé pečivo, do jogurtu nebo jako náplň do dezertů. Džem uchová chuť letních dnů do zimních měsíců.
Postup přípravy
Krok 1: Jahody i višně omyjeme a zbavíme stopek. Jahody překrojíme napůl a višně odpeckujeme.
Krok 2: Ovoce dáme do kastrolu. Přidáme cukr, citrónovu šťávu a agarové vločky a necháme chvíli odstát.
Krok 3: Vše rozmixujeme a přivedeme k varu. Za občasného míchání vaříme přibližně 30 minut.
Krok 4: Po uvaření džem ihned plníme do čistých sklenic, které uzavřeme víčky a sterilujeme. Sklenice o velikosti 200 ml sterilujeme 20 minut při teplotě 85 ºC.
Zveřejněno 23. 6. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Džem z višní a jahod
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk9wE
Moje poznámka
Džem z višní a jahod
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk9wE
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Vepřové nudličky s cibulí v alobalovém balíčku v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 9 hodinami
Grilované mleté placičky s karamelizovanou cibulkou a rebarborou
Přidáno před 16 hodinami
Zapečený sýr s jahodovo-rybízovým chutney
Přidáno před 16 hodinami
Tartaletky s jahodovým tvarohem
Přidáno před 16 hodinami
Jahodový dortík s marcipánovou ohrádkou
Přidáno před 17 hodinami
Zbytkový pohár
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Indické placky naan z pánve (bez droždí)
stepankov.s před 7 hodinami
Sirup z lipového květu
Jana2017 před 9 hodinami
Pečený vepřový bůček na cibuli
Tomasfaix před 9 hodinami
Pečené vepřové koleno
Eviip před 10 hodinami
Játra po tyrolsku (na způsob svíčkové)
Sahula před 10 hodinami
Vepřová tyrolská játra
Sahula před 10 hodinami
Buchta "Orgasmus"
Lokomotiva před 12 hodinami
Kefírka - bleskovka s ovocem
Alamatej před 12 hodinami
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
iveta.kroul před 16 hodinami
Suroviny:
višně,
jahody,
cukr krupice,
šťáva citronová,
agar
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.