Džem z višní a jahod
Lahodný domácí džem z višní a jahod spojuje sladkost jahod s jemně nakyslou chutí višní. Skvěle se hodí na čerstvé pečivo, do jogurtu nebo jako náplň do dezertů. Džem uchová chuť letních dnů do zimních měsíců.
Postup přípravy
Krok 1: Jahody i višně omyjeme a zbavíme stopek. Jahody překrojíme napůl a višně odpeckujeme.
Krok 2: Ovoce dáme do kastrolu. Přidáme cukr, citrónovu šťávu a agarové vločky a necháme chvíli odstát.
Krok 3: Vše rozmixujeme a přivedeme k varu. Za občasného míchání vaříme přibližně 30 minut.
Krok 4: Po uvaření džem ihned plníme do čistých sklenic, které uzavřeme víčky a sterilujeme. Sklenice o velikosti 200 ml sterilujeme 20 minut při teplotě 85 ºC.
Zveřejněno 23. 6. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Džem z višní a jahod
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk9wE
Moje poznámka
Džem z višní a jahod
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk9wE
Nejnovější recepty
Pivní cibulačka
Přidáno před 6 hodinami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
Přidáno před 7 hodinami
Dvoubarevná vláčná bábovka
Přidáno před 11 hodinami
Králík s cibulovou omáčkou
Přidáno před 22 hodinami
Mrkvová bábovka
Přidáno 7. 10. 2025 14:47:02
Bažantí stehna nadivoko
Přidáno 7. 10. 2025 11:29:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá buchta s tvarohem a povidly - chuť jako hanácké koláče
Tomaassss před 18 minutami
Vláčný mrkvový dort
Ashelin před 2 hodinami
Kedlubnové zelí
Bernardy@telecom.cz před 3 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Komberec před 4 hodinami
Celerová pomazánka
Majkaa před 6 hodinami
Tažený štrúdl
MarekvariMiskovi před 6 hodinami
Dětská jablečná přesnídávka II
jana.kulkova před 8 hodinami
Kedlubny s mrkví a hráškem na česneku
juannita před 9 hodinami
Suroviny:
višně,
jahody,
cukr krupice,
šťáva citronová,
agar
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.