Dunajské vlny - super snadné
Recept ještě nebyl hodnocenDunajské vlny, nebo také Sněhurčin dort, to je elegantní moučník, na kterém si pochutnávají už celé generace. Světlý a tmavý korpus, jemný krém, čokoládová poleva a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 229 kJ / 55 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
Tuky | 0,60 g |
– nasycené | 0,08 g |
– nenasycené | 0,23 g |
–– mononenasycené | 0,11 g |
–– polynenasycené | 0,12 g |
––– omega 3 | 0,06 g |
Vláknina | 1,70 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 10,50 g |
– cukry | 9,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Dunajské vlny, nebo také Sněhurčin dort, to je elegantní moučník, na kterém si pochutnávají už celé generace. Světlý a tmavý korpus, jemný krém, čokoládová poleva a…
Svíčková omáčka rozhodně patří k tradičním svátečním jídlům naší kuchyně, připravte si ji tentokrát trochu netradičně z divočáka, či jiné zvěřiny, budete mile překvapeni…
Nestihli jste upéct cukroví? Nezoufejte a vyzkoušejte jednoduchý, rychlý a variabilní recept na nepečené kokosové kuličky. Piškoty můžete nahradit sušenkami, vlašáky…
Na korpus smícháme všechny suroviny kromě kakaa. Pokud je těsto řídké můžeme přidat ještě trochu mouky, záleží na velikosti vajec. Na plech vyložený pečícím papírem…
1) Troubu předehřejte na 180 °C. Dortovou formu buď vymažte tukem a vysypejte hrubou moukou, anebo ji vyložte pečícím papírem. 2) Vejce vyšlehejte s cukrem do…
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. V menším rendlíku rozpustíme máslo s čokoládou. Vychladlé přišleháme do vyšlehaných vajec.Přidáme mouku, kypřící prášek a kakao.…
Vlažné mléko rozšleháme s celým vejcem, přidáme cukr, vanilkový cukr, rozehřátý ale vlahý tuk, ořechy a smícháme dohromady. Do této směsi vmícháme mouku smíchanou s…
Mák dáme do misky, spaříme horkým mlékem, promícháme a vmícháme cukr. Necháme zchladnout a vsáknout mléko. Omyté a okapané višně vypeckujeme. Zapneme troubu na 180 °C…
Nadýchaná bublanina plná ovoce, která je díky kefíru vláčná a vůbec není suchá. Vaječný likér bublaninu příjemně ochutí. Ovoce můžete přidat jakékoli dle chuti a sezóny.…
Dort se spoustou ovoce zalitého v průzračném želé je malé mistrovské dílo. Díky našemu receptu ho krok za krokem vykouzlíte i vy. Ovoce můžete obměňovat dle chuti nebo…
Na horké letní dny se hodí odlehčené moučníky plné ovoce. Jedním z nich je i tento se želatinou. Korpus je z nadýchaného piškotu, který doplní oblíbený džem a lahodný…
Vejce ušleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem do pěny, přilejeme olej a střídavě pridáváme mouku smichanou s práškem do pečiva a mléko.Těsto nalijeme na plech a…
Hrátky s čokoládou sebou přináší mnoho možností. Základem je vytvořit ve formě z čokolády kalíšek, který budeme plnit další čokoládou, naloženým nebo kandovaným ovocem,…
Bílky vyšleháme se špetkou soli, cukrem a vanilkovým cukrem na tuhý sníh. Pak postupně přidáváme mák s kokosem a nakonec lehce vmícháme mouku s jedlou sodou. Rozetřeme…
Tuhá zmes: v miske dobre zmiešame múku s kypriacim práškom (priíp. aj s kakaom)Tekutá zmes: žĺtka vymiešame vo väčšej miske s cukrom, pomaly pridáme vodu a olej a…
Šťavnaté nepečené kuličky, které uvnitř skrývají třešeň a na chuti překvapí svojí kombinací kokosu, čokolády a rumu. Díky rychlé a jednoduché přípravě jimi můžete oslnit…
Šťavnaté nepečené kuličky, které uvnitř skrývají třešeň a na chuti překvapí svojí kombinací kokosu, čokolády a rumu. Díky rychlé a jednoduché přípravě jimi můžete oslnit…
Vynikající domácí likér z višní, kterým potěšíme návštěvy. Proti kupovanému neobsahuje umělá barviva ani příchutě. Tak jen zbývá sehnat nebo natrhat višně a dát se do…
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme opatrně horkou vodu. Postupně přisypeme sypké suroviny (mouku se sodou a kakao) a střídavě přidáváme s olejem. Nakonec zlehka …
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme opatrně horkou vodu. Postupně přisypeme sypké suroviny (mouku se sodou a kakao) a střídavě přidáváme s olejem. Nakonec zlehka …
Ušleháme žloutky s cukrem, přidáme máslo, polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem a nakonec přidáme čokoládu nakrájenou na drobné kousky a sníh z bílků.…
Vejce s cukry a solí vyšleháme do pěny. Přidáme olej s mlékem, promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem a opět dobře promícháme. Těsto nalijeme do připraveného máslem…
Nejdříve připravte drobenku - všechny suroviny zpracujte v hlubokém talíři nebo misce na drobivou směs.Připravte také višně, omyjte je, otrhejte stopky, můžete…
Clafoutis je tradiční francouzský koláč plný ovoce, másla a smetany. Oproti naší klasické bublanině obsahuje méně mouky, je tedy vláčný a osvěžující. V třešních také…
Celebrity, které sekly s alkoholem: Mirek Etzler, Drew Barrymore i Eva Holubová dokázali pokořit démona
Babské rady, jak vyčistit troubu: Stačí citron, jedlá soda, voda a bílý ocet, pozor musíme dát jen na správné kombinace
Královský koláč z křehkého těsta: Shora křehký a uvnitř vláčný moučník s tvarohem připravíme raz dva