Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí kečup

Milují jej nejen děti, ale také dospělí. Řeč je o kečupu, který perfektně doplní spoustu různých pokrmů. Pokud nevíte, jak zpracovat rajčata, je kečup jasnou volbou. Není to nijak složité a v kuchyni má velké využití.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Papriky a cibuli očistíme a pomeleme, rajčata nakrájíme na malé kousky. Stroužky česneku oloupeme. Přidáme všechny zbývající suroviny kromě škrobu a rozvaříme na kaši.  Krok 2: Do hrnce dáme papriky, cibuli, česnek, rajčata, bobkový list, cukr, sůl, pepř a ocet. Vše rozvaříme na kaši. Krok 3: Kaši stáhneme z plotýnky, rozmixujeme tyčovým mixérem a propasírujeme přes cedník. Krok 4: Kečup dáme znovu vařit a zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce vody. Krok 5: Ještě teplý kečup nalijeme do zavařovacích sklenic a sterilujeme na 90 °C 30 minut.

Jak zahustit kečup?

Zveřejněno 17. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí kečup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ82j

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí kečup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ82j

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rajče, paprika čerstvá červená, cibule, česnek, pepř mletý, bobkový list, cukr krystal, sůl, ocet, škrob bramborový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu