Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Recept ještě nebyl hodnocenKuře na paprice miluje většina z nás už od dětství, ale s chutí si ho dáme i v dospělosti. Jemné a šťavnaté maso ve smetanové omáčce ochucené sladkou paprikou podáváme s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 33 kJ / 8 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Kuře na paprice miluje většina z nás už od dětství, ale s chutí si ho dáme i v dospělosti. Jemné a šťavnaté maso ve smetanové omáčce ochucené sladkou paprikou podáváme s…
Sytá smetanová polévka kulajda je známou a klasickou polévkou s houbami a vajíčkem. Voní nejen houbami, ale i koprem, který do ní přidáme až zcela v závěru vaření.
Královna českých omáček, která má více možností přípravy i dochucování. Díky restované zelenině a citronové šťávě získá specifickou chuť, která si vás podmaní. Patří k…
Klasická omáčka vonící koprem patří k pokladům české kuchyně. Jemná, smetanová, podávaná s vařeným masem nebo vejcem natvrdo a knedlíkem či bramborem - tahle koprovka…
Je tu podzim a s ním i žně pro houbaře, kteří milují václavky. Tyto chutné podzimní houby nabízejí širokou škálu možností, co z nich uvařit. Podle tohoto receptu…
Máte chuť na výbornou fazolovou polévku? Uvařte si s námi tuto hustou, sytou a smetanou zjemněnou fazolačku. Je doplněná bramborem a dobrou klobásou, provoněná česnekem,…
Houbová sezóna je v plném proudu, vy už máte dary lesa nasušené i zamražené a pořád nosíte další a další plné košíky? Houby sterilované v octovém nálevu vydrží bez úhony…
Chutný vyprošťovák, který od nepaměti rozjasňuje rána po veselé noci. Pikantním a příjemně nakyslým nálevem zalijeme krájené špekáčky a cibuli. Pak už jen stačí alespoň…
Dušené zelí neodmyslitelně patří k lahodné pečínce s knedlíkem. Na jeho přípravě není nic složitého. K zahuštění stačí najemno nastrouhaná brambora, zda bude zelí sladší…
Doma sterilovaná směs zeleniny neboli čalamáda, kterou můžeme vytvořit z přebytků ze zahrádky, je skvělý způsob uchování zeleniny do další sklizně. Pikantní čalamády…
Nedostižný zelný salát, který vám v obyčejných hospodách a bufetech přidají k jídlu jako zeleninovou oblohu. Konečně si můžeme na tomto salátu pochutnat i doma podle…
Dýňový kompot je klasika. Oblíbená, šťavnatá, navoněná příchutí ananasu a příjemně sladkokyselá. Milují ji děti a díky své univerzálností lze použít i jako základ pro…
Zavařená čalamáda z hub doplněná o barevné papriky bude v zimě vítaným zpestřením našich pokrmů, neboť má široké uplatnění. Hodí téměř ke každému hlavnímu jídlu jako…
Fazolky na smetaně, milované i nenáviděné jídlo, které ovšem neodmyslitelně patří k jarním dnům. Malinko pracné, ale ohromně uspokojující zeleninové jídlo. Výrazná…
Lahůdka, která má uplatnění zejména v klasické studené kuchyni, to je sterilovaná kapie. Sama o sobě má jemnou delikátní chuť a příprava je snadná a rychlá. K nálevu se…
Nejen k novoročnímu stolu nezbytně patří čočka, kvůli jejím nutričním hodnotám bychom na ní neměli zapomínat ani během roku. Pokud nechcete příliš experimentovat,…
Pochoutkový salát, oblíbená retro pochoutka, kterou si můžete díky tomuto receptu připravit dle dřívějších norem. A že je to opravdu pochoutka! Skvěle se hodí na…
Někdy máme prostě neodolatelnou chuť na takové ty klasické retro recepty. Pokud se vám dostane do ruky kvalitní gothaj salám, zkuste z něj připravit sloní žrádlo.…
Na první pohled může zelí vypadat jako nudná surovina, ale opak je pravdou. Zelí je doslova poklad obsahující spoustu vlákniny a prospěšných vitamínů. Pojďme tedy něco…
Svěží, lehký a dietní okurkový salát je příjemným zpestřením nedělního oběda. Skvěle se hodí k řízkům nebo k pečenému kuřeti, ale také jen jako osvěžující svačinka v…
Pokud se vám letos urodilo na zahrádce hodně jablíček a pomalu se jim už scvrkává slupka, připravte si z nich výborný tažený štrúdl. Příprava těsta je snadná a nezabere…
Červená řepa obsahuje velmi velké množství zdraví prospěšných látek, které lidské tělo potřebuje. Když se naskytne možnost uchovat ji na zimní období zpracováním podle…
Kompoty se ve velkém zavařovaly zejména v dobách našich babiček a prababiček, nicméně dodnes mají své kouzlo. Nejčastěji se připravují z různého sezónního ovoce, ale za…
Recept na tuto směs křupavé sterilované sladkokyselé zeleniny pochází z Maďarska, ale velmi rychle zdomácněl i u nás. Základem je zelí, cibule, paprika a mrkev, to vše…
Holka u plotny vaří: Netradičně smažené řízky z lilku krásně křupou a hezky vypadají. Podle foto návodu je zvládne každý
Jak na ten nejlepší těstovinový salát? Těstoviny je potřeba vařit trochu déle a ochucovat ještě za tepla, pak je výsledek perfektní
Pečeme s Ivou: Udělat výborné domácí bagety není nic těžkého ani složitého. Pokud jednou vyzkoušíte, přesvědčíte se o tom sami