Koprová omáčka
Recept ještě nebyl hodnocenKlasická omáčka vonící koprem patří k pokladům české kuchyně. Jemná, smetanová, podávaná s vařeným masem nebo vejcem natvrdo a knedlíkem či bramborem - tahle koprovka…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 33 kJ / 8 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Klasická omáčka vonící koprem patří k pokladům české kuchyně. Jemná, smetanová, podávaná s vařeným masem nebo vejcem natvrdo a knedlíkem či bramborem - tahle koprovka…
Kuře na paprice miluje většina z nás už od dětství, ale s chutí si ho dáme i v dospělosti. Jemné a šťavnaté maso ve smetanové omáčce ochucené sladkou paprikou podáváme s…
Královna českých omáček, která má více možností přípravy i dochucování. Díky restované zelenině a citronové šťávě získá specifickou chuť, která si vás podmaní. Patří k…
Hlávkový salát je plný vitamínů a minerálů, je také zdrojem kyseliny listové. Všichni rádi vzpomínáme na dětská léta, kdy nám babička připravovala jednoduchý hlávkový…
Svěží, lehký a dietní okurkový salát je příjemným zpestřením nedělního oběda. Skvěle se hodí k řízkům nebo k pečenému kuřeti, ale také jen jako osvěžující svačinka v…
Sytá smetanová polévka kulajda je známou a klasickou polévkou s houbami a vajíčkem. Voní nejen houbami, ale i koprem, který do ní přidáme až zcela v závěru vaření.
Chutný vyprošťovák, který od nepaměti rozjasňuje rána po veselé noci. Pikantním a příjemně nakyslým nálevem zalijeme krájené špekáčky a cibuli. Pak už jen stačí alespoň…
Nechce se vám dělat s klasickým zelím a díváte se po inspiraci? Vyzkoušejte tradiční recept české kuchyně - kedlubnové zelí. Nebojte se ho připravit ke kachně či huse,…
Máte chuť na výbornou fazolovou polévku? Uvařte si s námi tuto hustou, sytou a smetanou zjemněnou fazolačku. Je doplněná bramborem a dobrou klobásou, provoněná česnekem,…
Znojemské okurky - okurky sterilované ve sladkokyselém nálevu - jsou výborné k masu, zapečeným těstovinám, nebo například na chuťovky. Připravte je podle tohoto receptu…
Nedostižný zelný salát, který vám v obyčejných hospodách a bufetech přidají k jídlu jako zeleninovou oblohu. Konečně si můžeme na tomto salátu pochutnat i doma podle…
Lehce pikantní rybíz á la brusinky můžeme podávat nejen společně se svíčkovou nebo podobnou omáčkou, ale skvělý bude také třeba ke kuřeti. Příprava není složitá a hotový…
Fazolky na smetaně, milované i nenáviděné jídlo, které ovšem neodmyslitelně patří k jarním dnům. Malinko pracné, ale ohromně uspokojující zeleninové jídlo. Výrazná…
Máte na zahradě přebytek salátovek či hadovek a nevíte co s nimi? Vyzkoušejte tento rychlý recept na americké nakládané okurky. Jsou pořádně pikantní a skvělé ke…
Dušené zelí neodmyslitelně patří k lahodné pečínce s knedlíkem. Na jeho přípravě není nic složitého. K zahuštění stačí najemno nastrouhaná brambora, zda bude zelí sladší…
Vypadá jako nadýchaný obláček a také tak chutná. Sněhově bílým něžným dortem Pavlova okouzlíte naprosto každého. Příprava chce trochu cviku, ale pokud dodržíte tento…
Lehký salát z čerstvé zeleniny je lákavý už na pohled, krásně barevný množstvím i druhy použité zeleniny. Můžeme ho podat jako přílohu k obědu, či samostatně, jako…
Koprová omáčka - jedněmi milovaná a druhými nenáviděná. A většinou za to mohou školní jídelny, kde ta nechuť vznikla. Ale tahle, poctivá se smetanou a žloutky, dobře…
Milujete kyselé okurky a ještě jste si na ně netroufli? S tímto receptem to půjde téměř samo a budete na sebe pyšní. Stačí jen očistit okurky, připravit jednoduchý nálev…
Maso nakrájíme na tenké menší plátky.Do misky dáme vejce, škrob, koření a prošleháme. Maso vložíme do směsi, promícháme a vložíme na pánev s rozpáleným olejem a opečeme.…
Pokud jste milovníky koprovky, pak je tento recept přesně pro vás. Kopr zavařený v malých sklenkách je k přípravě koprové omáčky ideální, protože oproti kopru sušenému…
Mezi české klasiky patří smetanová koprová omáčka. Její typickou sladkokyselou chuť a vůni buď milujete, nebo nenávidíte. Nejčastěji ji podáváme s vejcem uvařeným…
Nejen k novoročnímu stolu nezbytně patří čočka, kvůli jejím nutričním hodnotám bychom na ní neměli zapomínat ani během roku. Pokud nechcete příliš experimentovat,…
Žebírka jsou taková hospodská klasika, kterou si rádi jednou za čas dopřejeme. Připravit si je zvládnete i doma. Budou šťavnatější a hlavně marináda z medu a chilli nemá…