Dřevorubecký kastrůlek

cathleen Kuchařka: cathleen

Bramborová jídla 27 názorů

Suroviny

500 g vařených brambor (předem uvařených ve slupce)
250 g libového uzeného bůčku
6 vajec
velká cibule
300 g čerstvé hlívy
1-2 lžíce sádla
drcený kmín
sůl
pepř
pažitka
Recept si zatím oblíbilo 36 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hlívu očistíme, rozkrájíme, osmahneme na sádle a pak podusíme. Osolíme, okmínujeme a dusíme doměkka, až do vydušení šťávy.

  2. Ve větším kastrůlku do voňava osmahneme na sádle drobně pokrájenou cibuli a bůček nakrájený na kostky.

  3. Ke směsi pak přidáme dušené houby, brambory nakrájené na kostky, podle chuti opepříme, dosolíme (můžeme i znovu okmínovat) a dáme péct do trouby.

  4. Asi po 20-25 minutách zalijeme rozšlehanými vejci a zapečeme dozlatova. Pokud je bůček tučnější, sádlo na osmažení dávkujeme opravdu opatrně, aby jídlo nebylo ve výsledku moc mastné.

Poznámka

Původní recept je na http://www.kuchtik.cz, trochu jsem si ho upravila.

Tento "kastrůlek" byl voňavý až před dům :-) a moc nám chutnal - určitě budu dělávat častěji, těším se třeba na záměnu hlívy za lesní houby, až porostou.

Původně jsem chtěla zapékat v remosce, ale nakonec toho bylo dvojnásobně, tak musel kastrůlek do trouby.

.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 821 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dřevorubecký kastrůlek

  • Viler Viler

    jana:tyhlecty bůčky to jste mě rozesmála :-D

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    jana: určitě ;-)

    Odpovědět

  • jana jana(neregistrovaná)

    recept zní dobře ale nemam ráda tyhlecty bůčky. lze to nahradit třeba uzeným masem?

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    medmic: není rýpavá :-)) mě to napadlo taky - v původním receptu byly dokonce použity žampiony a ty mi připadají chuťově ještě jemnější než hlíva nebo lesní houby.....

    Odpovědět

  • medmic medmic

    V jednoduchosti je krása :)
    Jen rýpavá připomínka, myslím si, že dřevorubec by tam prostě dal houby co našel ne hlívy a s nimi to určitě musí být také velmi chutné (hříbečky, holubinky nebo třebas lišky). Ale tím neříkám, že mám něco proti hlívě, ba naopak.:-8

    Odpovědět

  • scofiq scofiq

    dala jsem si do oblíbených - určitě vyzkouším a dávám bodík

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    dělám stejně a je to velká dobrota:yes::-D no jenom tomuto jídlu říkám zapečené brambory stokrát jinak a ono to má takový krásný název;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Už se těším na čerstvé houby, určitě vyzkouším. Doufám, že nějaké budou;-):-):yes:+

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    1974andrea: jasně, mně Podobné nevadí :-) a to ani ty "vzdálenější". Před vložením jsem hledala, tvůj recept tam nebyl - možná proto, že jsem do surovin zadala -houb- a ty máš -hub-...? Nevím.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    cathleen:Ivčo, přidám ti , s dovolením, do Podobných svůj recept na Radoušovy houbové brambory. Dělám prakticky stejně;-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    tak to věřím, že vonělo a bylo dobré, už mám v paměti na léto, až porostou - jestli teda porostou:-)):yes:

    Odpovědět

  • Nikina Nikina

  • AniCiz AniCiz

    :yes::-*:-K:-K:-K:-K..už není co dodat

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    I když nejsem "Dr.Voštěp", 20. bod posílám hned teď. Toto jídlo dělávám, je moc fajn :-p:yes:

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Prima recept:-p+:yes:

    Odpovědět

1 2

TIP dne na email

Tématické fráze: kastrůlky kastrůlek-recepty drevorubecke brambory kastrůlky na jídlo houbový kastrůlek uzený bok recepty brambory stokrát jinak bůček stokrát jinak recepty kastrůlek.cz bůček recepty a uzený recepty dřevorubecké brambory s houbami kastrulek dobrot recrpty dřevorubecký hrnec duseny uzeny bucek uzený bok recept veprovy bucek trochu jinak dřevorubecký řízek dřevorubecké brambory recept dřevo rubecké brambory zapékany kastrulek

Zapomněl/a jsem heslo