Kečup 2

Suroviny

2 kg zralých rajčat
30-40 dkg cibule
5 ks nového koření
5 ks celého pepře
5 ks hřebíčku
2 ks bobkového listu
3 malé lžičky soli
1/4 lžičky skořice
1 feferonka (nebo trochu chilli -není podmínkou)
po přepasírování přidat:
1,5 dcl octu
20 dkg cukru

Postup přípravy receptu

  1. Směs vaříme až se voda z větší části odpaří, pak rozmixujeme, přepasírujeme, přidáme ocet a cukr a vaříme do zhoustnutí.

  2. Horké naplníme do skleniček. Obrátíme dnem vzhůru a nemusíme zavařovat.

Poznámka od kuchařky

Pokud chceme, aby nám kečup vydržel i několik let, sterilujeme 20 minut.

Komentáře k receptu Kečup 2

  • queens2 queens2

    tak sem zkusila receptík,ale nerozmixovala jen propasírovala a mám to řídké, chuťově je dobrý :-( :yes:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Jani, udelěla jsem kečup dle Tvého receptu, je moc dobrý. Jen jsem ho měla nechat déle vyvařit, protože je řidší, ale mně to nevadí. Přecedila jsem ho je hlaďoučký jako v obchodě. I mé sestry říkaly, že ho udělají, že je skvělý. Já bych jen dala asi o trochu méně cukru. Posílám velký bod a foto pokud nevadí:-?;-) Děkuji za super recept budu opakovaně dělat :yes::yes::yes::-K:-p:-p:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • Ajinka31 Ajinka31

    Tak jsem právě dodělala kečup podle Vašeho receptu a smekám :-K Kečup je opravdu vynikající, zkusila jsem jich pár a ani jeden nám doma nevyhovoval, ale tenhle sklidil ohromnou pochvalu. :yes::yes::yes: Přidávám si recept do oblíbených a Vám posílám +10 bodík ;-)

    Odpovědět

  • Janina54 Janina54(autor receptu)

    Ondra: Když je v lednici i dva měsíce, zatím se mi nezkazila ani troška, která zůstala schovaná :-)

    Odpovědět

  • Ondra Ondra(neregistrovaná)

    Mohu se zeptat jak dlouho vydrží kečup, který je otevřený ,,načnutý"? Děkuji

    Odpovědět

  • Helena Helena(neregistrovaná)

    Dělám už asi 5. várku (některé dvojté a pokaždé chutná dobře - ocet už nepřidávám.:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Janina54:;-);-)

    Odpovědět

  • Janina54 Janina54(autor receptu)

    Jana Remkova: Jani dík za foto. A toho cukru není moc, já všude cukr ubírám, i tady původně bylo více, takže už je množství snížené o 10 dkg.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Přidávám foto;-). Příště bych dala možná malinko méně cukru, ale dcera říkala, že je moc dobrý.;-)

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes:myslím,že se letos bude hodit:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

  • Janina54 Janina54(autor receptu)

    Ivana Ch: Pak jsme měli takové množství ještě další rok, ale chytla je plíseň a my sklidili možná 5 kg rajčat ;-( a od následujícího roku pěstujeme 17 ks ve skleníku a venku nic:-)

    Odpovědět

  • Janina54 Janina54(autor receptu)

    Severinka: jj, vydržel, sami jsme se divili, byl jen trošku tmavší, ale chuť zůstala

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Takový kečup nám moc chutná, taky ho dělám. 100 keřů rajčat jsem nikdy na zahradě neměla, ale 90 jo, a mockrát, poslední 2 roky jich mám jenom 25, je to znát, jsem na to ale sama. Jedna známá jich má 200, klobouk dolů, je na to taky sama.:-p:-p:yes::yes::yes::yes::-K

    Odpovědět

  • Severinka Severinka

    Janina54:fakt, tak dlouho vydržel ?? no to je teda co říci:yes::yes::yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: kečup ze zelených rajčat dýňový kečup vaříme kečup dýňový kečup recept jak dlouho zavařovat kečup kečup recept kečup bez cukru jak zavařovat kečup kečupy kečup recept na kecup dobrý kečup vynikající kečup recept recept na kečup bez cukru recept na dobrý kečup recept dýňový kečup recept na dýňový kečup kečup 2 novy recept na kecup top kečup