Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kečup 2

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Janina54

Snadný

Kečup je jednou z možností, jak zpracovat úrodu rajčat. Skvělé chuti docílíte kombinací zeleniny, koření a pro ty, kdo mají rádi pikantní, můžete přidat také feferonku. Věřte, že kupovaný kečup se u vás doma už neobjeví.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 874 kJ /
1 643 kcal
Bílkoviny22,96 g
Tuky5,04 g
Vláknina53,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 9,77 g
Sůl24,00 g
Sacharidy355,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli očistíme, nakrájíme na menší kusy, stejně tak rajčata. Zeleninu i s kořením dáme do většího hrnce a vaříme až se voda z větší části odpaří. Krok 2: Poté směs rozmixujeme, přepasírujeme, přidáme ocet a cukr a vaříme až do zhoustnutí. Krok 3: Horký hotový kečup naplníme do čistých skleniček. Otřeme hrdla, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru. Nemusíme zavařovat.

TIP: Jak zahustit domácí kečup

Zveřejněno 3. 8. 2012 09:35

Poznámka autorky Janina54

Pokud chceme, aby nám kečup vydržel i několik let, sterilujeme 20 minut.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kečup 2

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rk9L

Podobné recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kečup 2

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rk9L

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

tak sem zkusila receptík,ale nerozmixovala jen propasírovala a mám to řídké, chuťově je dobrý :-( :yes:

Jani, udelěla jsem kečup dle Tvého receptu, je moc dobrý. Jen jsem ho měla nechat déle vyvařit, protože je řidší, ale mně to nevadí. Přecedila jsem ho je hlaďoučký jako v obchodě. I mé sestry říkaly, že ho udělají, že je skvělý. Já bych jen dala asi o trochu méně cukru. Posílám velký bod a foto pokud nevadí:-?;-) Děkuji za super recept budu opakovaně dělat :yes::yes::yes::-K:-p:-p:-p:-p:-p

Tak jsem právě dodělala kečup podle Vašeho receptu a smekám :-K Kečup je opravdu vynikající, zkusila jsem jich pár a ani jeden nám doma nevyhovoval, ale tenhle sklidil ohromnou pochvalu. :yes::yes::yes: Přidávám si recept do oblíbených a Vám posílám +10 bodík ;-)

Ondra: Když je v lednici i dva měsíce, zatím se mi nezkazila ani troška, která zůstala schovaná :-)

Mohu se zeptat jak dlouho vydrží kečup, který je otevřený ,,načnutý"? Děkuji

Dělám už asi 5. várku (některé dvojté a pokaždé chutná dobře - ocet už nepřidávám.:yes:

Janina54:;-);-)

Jana Remkova: Jani dík za foto. A toho cukru není moc, já všude cukr ubírám, i tady původně bylo více, takže už je množství snížené o 10 dkg.

Přidávám foto;-). Příště bych dala možná malinko méně cukru, ale dcera říkala, že je moc dobrý.;-)

:yes:myslím,že se letos bude hodit:-K:-K:-K

:yes:

Ivana Ch: Pak jsme měli takové množství ještě další rok, ale chytla je plíseň a my sklidili možná 5 kg rajčat ;-( a od následujícího roku pěstujeme 17 ks ve skleníku a venku nic:-)

Severinka: jj, vydržel, sami jsme se divili, byl jen trošku tmavší, ale chuť zůstala

Takový kečup nám moc chutná, taky ho dělám. 100 keřů rajčat jsem nikdy na zahradě neměla, ale 90 jo, a mockrát, poslední 2 roky jich mám jenom 25, je to znát, jsem na to ale sama. Jedna známá jich má 200, klobouk dolů, je na to taky sama.:-p:-p:yes::yes::yes::yes::-K

Janina54:fakt, tak dlouho vydržel ?? no to je teda co říci:yes::yes::yes:

Načíst další komentáře (3)

Tématické fráze:
kečup ze zelených rajčat, dýňový kečup, vaříme kečup, dýňový kečup recept, jak dlouho zavařovat kečup, kečup recept, kečup bez cukru, jak zavařovat kečup, kečupy, kečup, recept na kecup, dobrý kečup, vynikající kečup recept, recept na kečup bez cukru, recept na dobrý kečup, recept dýňový kečup, recept na dýňový kečup, kečup 2, novy recept na kecup, top kečup

Suroviny:
rajče, cibule, koření nové koření, pepř celý, koření hřebíček, bobkový list, sůl, skořice, feferonka, ocet, cukr

Přidat fotografie receptu