Kečup

tejaja Kuchařka:

Zavařeniny 19 názorů

511
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Suroviny

2 kg zralých rajčat
250 g jablek
250 g cibule
30 g soli
150 g cukru
4 lžíce octa
1/4 lžičky mleté skořice
1 lžička červené mleté papriky
5 hřebíčků (hřebíčkem)
4 stroužky česneku
1 lžíce celého pepře
1 lžička tymiánu
3 bobkové listy
1-2 feferonky (nemusí být)
1 lžíce celého nového koření
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Paradajky, cibuľu a neolúpané vyčistená jablká nakrájame a za občasného miešania rozdusíme.

  2. Rozdusenú zeleninu rozmixujeme, pridáme cukor, soľ, ocot a všetko korenie a dusíme 30 minút.

  3. Zmes pretlačíme cez cedník, a dusíme do potrebnej hustoty.

  4. Horúci kečup plníme do fľaštičiek, uzavrieme a prevrátime dnem hore.

  5. Necháme takto kečup vychladnúť, potom ho odložíme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Kečup

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Adelaide: Ďakujem, som rada, ře sa podaril a chutil. :-8;-)

    Odpovědět

  • Adelaide Adelaide

    Dělala jsem ho loni a chtěla počkat, až ho ochutnámne :D a nakonec jsem zapomněla na hodnocení - a on došel hrozně rychle :D výbornej - i když jsem nedala tymián, feferonky a česnek - tak opravdu domácí základ - na chleba sice úplně nebyl, ale do toustů, na pizzu, jako základ pro špagety nebo pod maso naprosto dokonalej...:-D tak čekám na letošní úrodu a budu pokračovat :)
    I mamka si ho chválila - dostala skleničku na ochutnání:-p

    Odpovědět

  • Zuzana Mittelbachová Zuzana Mittelbachová(neregistrovaný)

    Dělala jsem kečup poprvé a je úžasný :-)děkuji za receptík;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    senky: Janka, som rada, že chutí...:-8

    Odpovědět

  • senky senky

    Terezko, dnes uvařen, ještě za horka ochutnán a mňam:-8:-8 jenom pro jistotu jsem ještě 20´na 80°C zasterilovala;-) posílám bodík a díky:-K foto dodám:-8:-K

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Taky jsem dělala,recept mám stejný,kečup je fakt dobrý:-p:yes:.Nedávám ale feferonky.

    Odpovědět

  • sofie1973 sofie1973

    Zkusila jsem ho udělat asi před měsícem, dnes jsme ho poprvé otevřeli a ochutnali ke grilovanému masu - :-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p - nejlepší kečup, který jsem kdy jedla:-!:-!:-!. Získala jsi mne navždy, tento recept bude vždycky patřit do mého receptáře. Zkoušela jsem jeho obměny podle svého, ty jsem ještě nechutnala, ale pochybuju, že tě trumfnu:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • marcelka395 marcelka395

    Tejaja dnes jsem dělala kečup vynikající,akorát sem vynechala česnek a feferonky super:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    vybusna, mamičke to už asi nevyhovoríš :-D musíš sa s tým zmieriť:-D ja robím naraz viac dávok, počkám na nával paradajok a ide sa na vec, ale aby som si nekomplikovala život s korením, tak dávam každú dávku do iného hrnca. Tiež anomália, nie ?:-D:-D Ale zase nemám veliký hrniec, no 2 dávky mi do jedného vojdu...

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    no to by si tejaja mala vtlct do hlavy mojej mamke....ja nastastie pri vyrobe kecupu nebyvam, ale svagrina, alebo otecko su uz zufali, preotze kazdy rok musia pasirovat na tom diablovom nastroji....a to vytahuju kvoli par flaskam, pretoze sa robi, vzdy len jedna davka.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Takýto pasírovač sme mali kedysi doma, už dávno neexistuje, odkedy som sa vydala, mám pasírovač na robote. Ale v prípade kečupu, to robím tým spôsobom, ako som popísala. Odpad je minimálny, práve vďaka tomu mixovaniu. Takže sa neoplatí vyberať pasírovač, na hustom cedníku toho ostane minimum. ;-)

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    ...dělám kečup podobně, ale přidávám k němu ještě i bílou papriku...a máme neskutečnou spotřebu...před lety jsem si koupila tento pasírovač http://www.firma-selo.sk/slideshow/pasirovac.html a je úplně úžasný...:yes::yes:

    Odpovědět

  • mariaj mariaj

    ukladám a po dovče určite urobím... akurát zaváram paradajky na omáčky, polievku.... ale aj na kečup ešte bude paradajok na záhrade dosť:-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    No, já mám kečupů několik ve svých receptech, ale jsem na tom stejně, jak Terezka, všechno je fuč:-(, asi je fakt dobrý:-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Používám ten samý (jak je ten svět malinkatý :-D:-D) už léta. :-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo