

Kečup
Suroviny
- 2 kg zralých rajčat
- 250 g jablek
- 250 g cibule
- 30 g soli
- 150 g cukru
- 4 lžíce octa
- 1/4 lžičky mleté skořice
- 1 lžička červené mleté papriky
- 5 hřebíčků (hřebíčkem)
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce celého pepře
- 1 lžička tymiánu
- 3 bobkové listy
- 1-2 feferonky (nemusí být)
- 1 lžíce celého nového koření
Postup přípravy receptu
Paradajky, cibuľu a neolúpané vyčistená jablká nakrájame a za občasného miešania rozdusíme.
Rozdusenú zeleninu rozmixujeme, pridáme cukor, soľ, ocot a všetko korenie a dusíme 30 minút.
Zmes pretlačíme cez cedník, a dusíme do potrebnej hustoty.
Horúci kečup plníme do fľaštičiek, uzavrieme a prevrátime dnem hore.
Necháme takto kečup vychladnúť, potom ho odložíme.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kečup
-
Martan77: Ďakujem.
-
Výborný
-
Adelaide: Ďakujem, som rada, ře sa podaril a chutil.
-
Dělala jsem ho loni a chtěla počkat, až ho ochutnámne :D a nakonec jsem zapomněla na hodnocení - a on došel hrozně rychle :D výbornej - i když jsem nedala tymián, feferonky a česnek - tak opravdu domácí základ - na chleba sice úplně nebyl, ale do toustů, na pizzu, jako základ pro špagety nebo pod maso naprosto dokonalej...
tak čekám na letošní úrodu a budu pokračovat :)
I mamka si ho chválila - dostala skleničku na ochutnání -
Dělala jsem kečup poprvé a je úžasný
děkuji za receptík
-
senky: Janka, som rada, že chutí...
-
Terezko, dnes uvařen, ještě za horka ochutnán a mňam
jenom pro jistotu jsem ještě 20´na 80°C zasterilovala
posílám bodík a díky
foto dodám
-
Taky jsem dělala,recept mám stejný,kečup je fakt dobrý
.Nedávám ale feferonky.
-
Zkusila jsem ho udělat asi před měsícem, dnes jsme ho poprvé otevřeli a ochutnali ke grilovanému masu -
- nejlepší kečup, který jsem kdy jedla
. Získala jsi mne navždy, tento recept bude vždycky patřit do mého receptáře. Zkoušela jsem jeho obměny podle svého, ty jsem ještě nechutnala, ale pochybuju, že tě trumfnu
-
Tejaja dnes jsem dělala kečup vynikající,akorát sem vynechala česnek a feferonky super
-
vybusna, mamičke to už asi nevyhovoríš
musíš sa s tým zmieriť
ja robím naraz viac dávok, počkám na nával paradajok a ide sa na vec, ale aby som si nekomplikovala život s korením, tak dávam každú dávku do iného hrnca. Tiež anomália, nie ?
Ale zase nemám veliký hrniec, no 2 dávky mi do jedného vojdu...
-
no to by si tejaja mala vtlct do hlavy mojej mamke....ja nastastie pri vyrobe kecupu nebyvam, ale svagrina, alebo otecko su uz zufali, preotze kazdy rok musia pasirovat na tom diablovom nastroji....a to vytahuju kvoli par flaskam, pretoze sa robi, vzdy len jedna davka.
-
Takýto pasírovač sme mali kedysi doma, už dávno neexistuje, odkedy som sa vydala, mám pasírovač na robote. Ale v prípade kečupu, to robím tým spôsobom, ako som popísala. Odpad je minimálny, práve vďaka tomu mixovaniu. Takže sa neoplatí vyberať pasírovač, na hustom cedníku toho ostane minimum.
-
...dělám kečup podobně, ale přidávám k němu ještě i bílou papriku...a máme neskutečnou spotřebu...před lety jsem si koupila tento pasírovač http://www.firma-selo.sk/slideshow/pasirovac.html a je úplně úžasný...
-
ukladám a po dovče určite urobím... akurát zaváram paradajky na omáčky, polievku.... ale aj na kečup ešte bude paradajok na záhrade dosť