Kečup "pikant"

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Zavařeniny 24 názorů

Suroviny

Kilo rajčat, kilo paprik, kilo cibule, 4-5 stroužků česneku, 60g soli, 2-5 čili papriček, půl lžíce pálivé papriky, 1 lžíce sladké papriky, 3 polévkové lžíce octu, 2 dcl oleje, 150g cukru (i méně, nemusí být vůbec).
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu si nakrájíme na čtvrtky, dáme do velkého hrnce.

  2. Když rajčata pustí šťávu, přidáme olej, sůl, cukr, ocet, sladkou i pálivou papriku a dusíme do rozvaření.

  3. Když je vše rozvařeno, promixujeme a horké nalejeme do skleniček.

  4. Sterilizujeme 20 minut.

Poznámka

Recept mám už asi 20 let ve svém sešitě. Používám ho jako "čertovu omáčku"(lze koupit), nejraději ke klobásám, ale přidávám i do vaření. Kdo nemá rád ostré, ubere čili papriček.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 339 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kečup "pikant"

1 2

Tématické fráze: domaci ostry kecup pikantní domácí kečup pikantní kečup kečup z rajčat kečup z čerstvých rajčat domácí kečup ostry ostrý kečup recept pikantni kečup recept kečup z rajčat a paprik recept na pikantni kecup recept na domácí kečup z rajčat a paprik recept na ostry kecup domácí pikantní kečup ostrý kečup domácí kečup z rajčat a paprik recept pikantní kečup z rajčat recept ma kecup pikant recept recept na dobrý kečup kečup z rajčat recept

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít