Kečup "pikant"

Suroviny

Kilo rajčat, kilo paprik, kilo cibule, 4-5 stroužků česneku, 60g soli, 2-5 čili papriček, půl lžíce pálivé papriky, 1 lžíce sladké papriky, 3 polévkové lžíce octu, 2 dcl oleje, 150g cukru (i méně, nemusí být vůbec).

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu si nakrájíme na čtvrtky, dáme do velkého hrnce.

  2. Když rajčata pustí šťávu, přidáme olej, sůl, cukr, ocet, sladkou i pálivou papriku a dusíme do rozvaření.

  3. Když je vše rozvařeno, promixujeme a horké nalejeme do skleniček.

  4. Sterilizujeme 20 minut.

Poznámka od kuchařky

Recept mám už asi 20 let ve svém sešitě. Používám ho jako "čertovu omáčku"(lze koupit), nejraději ke klobásám, ale přidávám i do vaření. Kdo nemá rád ostré, ubere čili papriček.

Komentáře k receptu Kečup "pikant"

Předchozí 1 2

Tématické fráze: domaci ostry kecup pikantní domácí kečup pikantní kečup kečup z rajčat kečup z čerstvých rajčat domácí kečup ostry ostrý kečup recept pikantni kečup recept kečup z rajčat a paprik recept na pikantni kecup recept na domácí kečup z rajčat a paprik recept na ostry kecup domácí pikantní kečup ostrý kečup domácí kečup z rajčat a paprik recept pikantní kečup z rajčat pikant recept recept ma kecup recept na dobrý kečup kečup z rajčat recept