Kečup "pikant"

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Zavařeniny 24 názorů

Suroviny

Kilo rajčat, kilo paprik, kilo cibule, 4-5 stroužků česneku, 60g soli, 2-5 čili papriček, půl lžíce pálivé papriky, 1 lžíce sladké papriky, 3 polévkové lžíce octu, 2 dcl oleje, 150g cukru (i méně, nemusí být vůbec).
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu si nakrájíme na čtvrtky, dáme do velkého hrnce.

  2. Když rajčata pustí šťávu, přidáme olej, sůl, cukr, ocet, sladkou i pálivou papriku a dusíme do rozvaření.

  3. Když je vše rozvařeno, promixujeme a horké nalejeme do skleniček.

  4. Sterilizujeme 20 minut.

Poznámka

Recept mám už asi 20 let ve svém sešitě. Používám ho jako "čertovu omáčku"(lze koupit), nejraději ke klobásám, ale přidávám i do vaření. Kdo nemá rád ostré, ubere čili papriček.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 91 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kečup "pikant"

1 2

Tématické fráze: domaci ostry kecup pikantní kečup pikantní domácí kečup kečup z rajčat domácí kečup ostry kečup z čerstvých rajčat ostrý kečup recept pikantni kečup recept kečup z rajčat a paprik recept na domácí kečup z rajčat a paprik recept na ostry kecup recept na pikantni kecup domácí pikantní kečup ostrý kečup domácí kečup z rajčat a paprik recept pikantní kečup z rajčat recept ma kecup recept na dobrý kečup kečup z rajčat recept recept na kečup

Zapomněl/a jsem heslo