Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí pařížská šlehačka

Kdo by nemiloval nadýchanou pařížskou šlehačku! Ať už ji použijete do kávy, na palačinky či jako náplň do dortu, vždy se budete olizovat a těšit se na další sousto. Přípravu zvládnou i začátečníci. Šlehejte ji však pomalu, aby se nesrazila.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Cikitita

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby odležení

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Smetanu nalijeme do hrnce, přidáme kakao a osladíme. Krok 2: Vše promícháme a přivedeme k varu. Na mírném ohni vaříme za stálého míchání 5 minut. Krok 3: Stáhneme z ohně, necháme vychladnout na pokojovou teplotu a uložíme do lednice alespoň na 12 hodin (nejlépe přes noc). Krok 4: Dobře vychlazenou kakaovou smetanu vyšleháme do nadýchané šlehačky a dále použijeme, třeba na naplnění dortu či rolády.

TIP: Jak se od sebe liší pařížská šlehačka a pařížský krém

Zveřejněno 20. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí pařížská šlehačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6pwE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí pařížská šlehačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6pwE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
smetana ke šlehání, kakao holandské, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu