Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejlepší povidla

Švestková povidla - klasika, která nikdy nezklame. Domácí povidla jsou krásně hustá a voňavá, připravovaná bez zbytečných přísad. Hodí se do koláčů, buchet i jen tak na krajíc chleba. Lžíce povidel vždy připomene chuť domova.

Hodnocení receptu je 4,2 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Maiya27

Středně náročný

Doba přípravy 330 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 300 min bez doby odležení švestek

330 min (30 min příprava + 300 min tepelná úprava, bez doby odležení švestek)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Švestky omyjeme, vypeckujeme, zasypeme cukrem a zalijeme octem. Přiklopíme a necháme 24 hodin odležet v chladu. Krok 2: Druhý den švestky promícháme a vaříme nepřiklopené 1 hodinu. Krok 3: Povidla promícháme, přiklopíme a vaříme zhruba 4 hodiny. Povidla již nemícháme, ale průběžně kontrolujeme, jestli se nepřipalují. Krok 4: Směs rozmixujeme tyčovým mixérem. Vmícháme skořici a hotovou směs plníme do čistých sklenic. Navrch povidel můžeme kápnout trochu rumu (nebo rumem před plněním sklenice vypláchnout). Krok 5: Skleničky zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Zveřejněno 24. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nejlepší povidla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dk6JK

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nejlepší povidla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dk6JK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
švestky, ocet, cukr, skořice mletá, rum

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu