Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejlepší povidla

Švestková povidla - klasika, která nikdy nezklame. Domácí povidla jsou krásně hustá a voňavá, připravovaná bez zbytečných přísad. Hodí se do koláčů, buchet i jen tak na krajíc chleba. Lžíce povidel vždy připomene chuť domova.

Hodnocení receptu je 4,2 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Maiya27

Středně náročný

Doba přípravy 330 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 300 min bez doby odležení švestek

330 min (30 min příprava + 300 min tepelná úprava, bez doby odležení švestek)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Švestky omyjeme, vypeckujeme, zasypeme cukrem a zalijeme octem. Přiklopíme a necháme 24 hodin odležet v chladu. Krok 2: Druhý den švestky promícháme a vaříme nepřiklopené 1 hodinu. Krok 3: Povidla promícháme, přiklopíme a vaříme zhruba 4 hodiny. Povidla již nemícháme, ale průběžně kontrolujeme, jestli se nepřipalují. Krok 4: Směs rozmixujeme tyčovým mixérem. Vmícháme skořici a hotovou směs plníme do čistých sklenic. Navrch povidel můžeme kápnout trochu rumu (nebo rumem před plněním sklenice vypláchnout). Krok 5: Skleničky zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Zveřejněno 24. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Nejlepší povidla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dk6JK

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Nejlepší povidla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dk6JK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
švestky, ocet, cukr, skořice mletá, rum

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu