Sachr dort z jablek
Sachr dort potěší všechny milovníky čokolády a domácího pečení. Kombinuje vláčné kakaové těsto s jemně nastrouhanými jablky, ovocnou marmeládou a čokoládovou polevou, která mu dodává elegantní vzhled i bohatou chuť.
Postup přípravy
Krok 1: Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu včas předehřejeme na 170 °C.
Krok 2: Jablka oloupeme, omyjeme, vykrojíme jádřinec a nastrouháme na jemném struhadle.
Krok 3: Mouku smícháme s kakaem a práškem do pečiva.
Krok 4: Máslo, cukr a vejce důkladně ušleháme. Do směsi vmícháme po lžících mouku. Nakonec opatrně vmícháme do těsta jablka.
Krok 5: Těsto nalijeme do dortové formy. Formu vložíme do trouby a pečeme při 170 °C zhruba 40 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do moučníku, a po vytažení musí být suchá, bez drobečků.
Krok 6: Upečený korpus vyndáme z formy a necháme vychladnout.
Krok 7: Poté dort rozkrojíme, promažeme marmeládou a opět přiklopíme druhou polovinou korpusu.
Krok 8: Čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni.
Krok 9: Povrch dortu polijeme rozpuštěnou čokoládou. Dort ozdobíme půlkami jader vlašských ořechů.
Zveřejněno 6. 10. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sachr dort z jablek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYBMQ
Moje poznámka
Sachr dort z jablek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYBMQ
Nejnovější recepty
Kuřecí paličky ve slanině
Přidáno před 1 hodinou
Fazolový salát s mrkví a párkem
Přidáno před 9 hodinami
Batátová kaše
Přidáno před 10 hodinami
Krkovička s dýňovo-bramborovou kaší
Přidáno před 10 hodinami
Masová směs Mexiko
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí kousky s dýňovým pyré vhodné pro diabetiky
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníčky, které jsou hned měkké
Atilla před 1 hodinou
Nadýchaná banánová buchta
brtna před 9 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
brtna před 9 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
brtna před 9 hodinami
Babiččina fazolačka
Marierosulkova před 10 hodinami
Rýžový nákyp s broskvemi
KetyHu před 11 hodinami
Vepřové plátky s krůtími játry a fazolkami
adelaku před 11 hodinami
Sekaná v anglické slanině
poirotka před 11 hodinami
Pečené brambory s masem a žampióny
Veritaska před 14 hodinami
Suroviny:
vejce,
máslo,
cukr krupice,
kakao,
marmeláda,
mouka hladká,
čokoláda na vaření,
kypřící prášek do pečiva,
jablko,
ořechy vlašské,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.