Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hříbky na zimu

Hledáte jiné, zajímavější a přeci velmi chutné zpracování hub? Houby ve vlastní šťávě můžete použít do čehokoli. Chuť jim zůstane, vydrží šťavnaté a budou hned k upotřebení do jakýchkoli jídel.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 120 min

140 min (20 min příprava + 120 min tepelná úprava)

13. 9. 2014 10:11

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Jsou tu asi dva recepty pro konzervaci hub ve slaném nálevu, toto je trochu jiné, jsou pouze ve vlastní šťávě. Proto jsem si dovolila přidat, abyste v současné sezoně měli další možnost uchování na zimu. Jsou jednoznačně lepší, než mražené

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

wilem9379

8. 9. 2022 16:50

S houbama nedělám žádné velké štráchy nakrájet, povařit s trochou soli a octa, propláchnu na cedníku, nálev normální deko / někdy česnek, prášek z chili/ nebo pikanta, šup do sklenic a 4,5 minuty v mikrovlnce na 900W / 0,7 l/ a je to, dotáhnout víčko, otočit víčky dolů, pak to nechám týden v chodbě jestli 100% drží a šup s tím do regálu....:-8

hosta hosta

22. 8. 2016 16:46

Jana Remkova: jo, je v podobných, ale ty je neblanšíruješ a dáváš sůl, tyhle jsou předem trochu povařené a propláchnuté a bez soli:-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 8. 2016 16:13

Tak to je přesně to, co dělám já :-) a mám dojem, že to tady někde bude, ten můj recept :-)

medmic

16. 9. 2014 22:23

Zmražené v ledovači to bude jako houbové bujóny, taky hodně slané :) A jinak po varu bych se nějakých bacilů nebál, trocha jehličí je prý zdravá ;-) Jinak nechal jsem si ho, protože jsem kompletně zpracoval vše a nezbylo mi nic na nějakou omáčku s houbovou vůní a k tomu by se to mělo hodit. A do víkendu s vařením nechci čekat... :-)

casino casino

16. 9. 2014 22:01

No, třeba se medmic: inspiroval odvarem ze sušených hub... Ale to už je úúúplně jiná pohádka:-))

hosta hosta

16. 9. 2014 21:50

medmic: tak to bych asi nedoporučovala, jde opravdu jen o hodně slanou a trochu i špinavou vodu ze sice očištěných, ale nepraných hub - možná ze mne mluví to, že s houbami šetřit nemusím, ale to asi letos nikdo:-))

medmic

16. 9. 2014 21:17

Tak, jedna důležitá připomínka :) Teda spíš nápad. Tu slanou vodu nevylévat, je to supersilný houbový koncentrát, co lze přelít do lahvičky a používat jako koření při vaření

syza

15. 9. 2014 14:04

Angel 666: Prosím tě kde rostou, u nás nic není a také jsem ze stč.......... Potřebova bych také nějaké zavařit a nasušit na zimu

medmic

14. 9. 2014 19:49

zatím jsem kvasil (celkem podobná metoda), ale tohle určitě taky zkusím

maiva maiva

14. 9. 2014 19:43

Jitko, super příprava na zimu:-D:-p+:yes:

yanull yanull

14. 9. 2014 01:40

Až se zima zeptá, tak zde je odpověď ;-):-p +8 :yes::-K

Chuchu

13. 9. 2014 21:38

Angel 666: Brečím když slyším, že máš tolik hooubiček. Nechceš mi pár košíků poslat? Já už si je nenasbírám, nohy mi neslouží a do lesa už nemůžu, je to pro mě trest!!! Jsem hrozná, co? Kdyby to tak šlo poslat je přes e-mail. Tak se tuž a zavařuj, a já budu tiše závidět.:yes:

jarda Kadic jarda Kadic

13. 9. 2014 14:01

hosta: jasně,každý má (naštěstí) jiné chutě;-) jinak by byly všechny recepty na jedno kopyto:-))

hosta hosta

13. 9. 2014 13:17

jarda Kadic: já zjistila, že jakýkoliv tuk v houbách mi po nějaké době při otevření "nelibě" páchne, proto dělám úplně čisté a tuk při vaření čerstvý. :-)

jarda Kadic jarda Kadic

13. 9. 2014 13:02

Tak takhle už je dělám léta, někdy ,než skleničku zavřu, přidám kousek sádla, ono se při rexovani roztavi:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tncz nova kde rostou houby jak zavarit hribky jak zavařit hřiby uchování hub na zimu houby na kyselo zavařit sterilované hříbky zamrazení hřibů hříbky ve slaném nálevu jak zavařit houby v sadle jak zavařit houby na kyselo jak zavařit houby bez šlemu uchovani hribku rexovani hub houby ve slaném nálevu sterilované houby ve vlastní štávě hřiby ve vlastní šťávě jak uchovat hribky uchování hříbu hříbky ve vlastní šťávě jak zavařit křemenače

Suroviny: houby křemenáči, sůl

TopRecepty.cz

Hříbky na zimu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lV4j