Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzský jablečný koláč

Francouzský koláč s osmaženými jablky je skvělým moučníkem, který se hodí téměř pro každou příležitost. Křehké těsto v kombinaci s příjemně nasládlými jablíčky, které mají díky smažení příjemnou karamelovou chuť, bude potěšením pro vaše ústa.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 55 min

80 min (25 min příprava + 55 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

kulatá forma o průměru 24 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Z citronu nastrouháme kůru a vymačkáme z něj šťávu. Mouku promícháme s kypřicím práškem a prosejeme. Krok 3: Jablka oloupeme, omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na tenké plátky, které pokapeme citronovou šťávou. Krok 4: V pánvi na 3 lžících másla opečeme plátky jablek dozlatova. Krok 5: Zbylé máslo vyšleháme s cukry, špetkou soli a citronovou kůrou. Zašleháme vejce, vmícháme mouku s kypřicím práškem a 1-2 lžíce mléka. Krok 6: Těsto nalijeme do připravené formy a obložíme plátky jablek. Pečeme při 180 °C zhruba 45 minut.

TIP: Jablečného moučníky - co dobrého z jablek

Zveřejněno 3. 11. 2025

Poznámka autora poslirecept

Koláč můžeme před pečením posypat mletou skořicí a ořechy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Francouzský jablečný koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWgOM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Francouzský jablečný koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWgOM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
jablko, máslo, citron, cukr krystal, cukr vanilkový, vejce, sůl, mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, mléko, máslo, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu